Sladké se u nás dělalo opravdu zřídka, právě proto, že Jirka na sladké moc není. To se ale změnilo s Bertíkem, který si na něčem sladkém se mnou s radostí pochutná. Mám radost, že se tomu můžu teď častěji věnovat a že mám konečně spokojeného strávníka, který to ocení. A abychom navázali na naše předchozí jídla a dali celé menu dohromady, připravila jsem tentokrát brownies s domácími višněmi v rumu. Takže naše menu má krásné vyvrcholení, ke kterému jsme si otevřeli červené víno Lindes de Remelluri z eDelikates a krásně se to doplňovalo.
…
Ingredience
…
Čas přípravy: 20 minut
Čas pečení: 20 minut
…
150 g másla
150 g 80% hořké čokolády
3 vejce
100 g třtinového cukru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku
špetka soli
4 lžíce pekanových ořechů
4 lžíce vypeckovaných višní v rumu
Postup
…
…
…
…
- Troubu předehřejte na 180°C. Formu vyložte pečícím papírem.
- Ve vodní lázni nechte rozpustit na kousky nakrájené máslo a nalámanou čokoládu. Čokoládovou směs odložte bokem a nehte lehce schladnout.
- Vejce ( o pokojové teplotě ) vyšlehejte s cukrem do pěny. Do pěny zapracujte mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Nakonec postupně zapracujte čokoládovou směs.
- Těsto vlijte do připravené formy. Zasypte nahrubo nasekanými pekanovými ořechy. Višně naložené v rumu nechte okapat a rovnoměrně rozprostřete na těsto.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut. Před podáváním nechte zchladnout.
…
…
Naše zimní menu má tedy finální podobu. Nejdříve jsme si dali květákovou polévku s lanýžem ( odkaz najdete zde ) , pokračovali jsme s gnocchi s pancetou a houbami ( odkaz najdete zde ) a zakončili to právě tímto brownies. Po pravdě nám po pečení většinou zbyde větší část na později. Ale tentokrát se po něm úplně zaprášilo. Brownies je plné čokoládové chuti doplněné o chuť a vůni višní v rumu a krásně nadýchané. Myslím, že tohle je to nejlepší brownies, které jsem kdy dělala.
…
Dobrou chuť
Marika