GNOCCHI S PANCETTOU A HOUBAMI - Kitchen story

GNOCCHI S PANCETTOU A HOUBAMI

Každoročně se nemůžeme dočkat, až nám začne houbařská sezóna a my můžeme vyrazit do lesa pro úlovky. Budu upřímný, většinou se nám stane, že houbařskou vlnu nestihneme a nebo vyrazíme do míst, která neznáme a košík zeje prázdnotou. O to víc si ceníme rodinných darů, kdy k nám do kuchyně přibydou sušené houby a my je můžeme používat po celý rok. Tak tomu bylo i v tomto případě 🙂

GNOCCHI S PANCETTOU A HOUBAMI

Ingredience

Porce: 2

Čas přípravy: 30 minut

500 g gnocchi

1 šalotka

50 g pancetty

2 stroužky česneku

2 hrsti sušených lesních hub

šťáva z citronu

1 hrst petržele

2 lžíce másla

sůl, pepř

Postup

  • Sušené houby dejte do misky a zalijte horkou vodou a nechte 5 minut odstát.
  • Na jednu pánev dejte jednu jednu lžíci másla o na středním plameni pozvolna opékejte ze všech stran gnocchi.
  • Na druhou pánev dejte rozpálit druhou lžíci másla a přidejte na drobno nakrájenou šalotku a pancettu. Restujte dosklovata a přidejte na plátky nakrájený česnek a hoby zbavené přebytečné vody.
  • Houbovou směs ochuťte citronovou šťávou, nahrubo nasekanou petrželí, solí a pepřem. Nakonec do směsi vmíchejte opečené gnocchi a podávejte.

GNOCCHI S PANCETTOU A HOUBAMI

Dříve jsme gnocchi normálně vařili ve vodě a až pak jsme je na pánvi smíchali s vytvořenou přílohou nebo omáčkou. Nedávno nám ale naše kamarádku Lucka poradila fígl, abychom gnocchi opekli na pánvi na másle dozlatova. Dostanete tak do jídla výraznější chuť a to je vždy jen k dobru věci. Od té doby se u nás gnocchi nepřipravují jinak a vždy je opékáme. Kombinace houbové chuti a červeného vína Motor callet, který jsme opět koupili na eDelikatesy, byla naprosto skvělá.

Silnou houbovou chuť jídla můžete ještě podtrhnout pár kapkami lanýžového oleje. Marika houby miluje a tak si tuhle příležitost nenechala ujít.

Dobrou chuť

Jirka a Marika