Není tomu tak dlouho, co jsme vám sem dávali recept na grilovaný vepřový T-bone steak ( recept najdete zde ). A abychom to grilování trochu odlehčili, pustili jsme se do našeho celkem často používaného receptu, ryby v papilotě. Na tenhle recept můžete použít klidně několik různých druhů ryb najednou, a nebo se tak jako my držet jednoho druhu. Když už se pustíte do výběru ryby, sáhněte po kouscích s pevnější strukturou, aby se vám úplně nerozpadly.
Ingredience
Porce: 4
Příprava: 30 minut
400 g tresky
2 fenykly
100 g zelených oliv
100 g černých oliv
200 g cherry rajčat
1 chemicky neošetřený citron
4 snítky kopru
olivový olej
sůl, pepř
Postup
V rozpáleném grilu rozhrňte uhlíky do stran, aby ryba v papilotě nebyla v jejich přímém žáru.
Z pečícího papíru ustřihněte 4 stejně velké kusy, do kterých budete rybu balit.
Fenykl a citron nakrájejte na plátky. Cherry rajčata překrojte napůl a rybu překrojte na menší kusy.
Na jednotlivé pečící papíry rozložte rovnoměrně všechny připravené ingredience. Osolte, opepřete a zakápněte olejem.
Pečící papír zabalte pomocí provázku, položte na gril a přiklopte víkem. Grilujte 20 minut.
Většinou rybu v papilotě připravujeme v troubě, ale když je venku tak krásně, tak jsme s radostí využili gril. Jen si u něj dávejte pozor, aby vám nechytl pečící papír, ve kterém máte rybu zabalenou. Může se to stát, pokud budete mít přímý žár přímo pod rybou. Vypálíte si do papíru díru a všechna šťáva, kterou během pečení ingredience pustí, vyteče. Dejte uhlíky na jednu stranu a gril přikryjte poklopem.
Pak už stačí jen připravit stolování, dát nachladit bílé víno nebo prosecco 🙂