Treska v papilotě - Kitchen story

Treska v papilotě

Není tomu tak dlouho, co jsme vám sem dávali recept na grilovaný vepřový T-bone steak ( recept najdete zde ). A abychom to grilování trochu odlehčili, pustili jsme se do našeho celkem často používaného receptu, ryby v papilotě. Na tenhle recept můžete použít klidně několik různých druhů ryb najednou, a nebo se tak jako my držet jednoho druhu. Když už se pustíte do výběru ryby, sáhněte po kouscích s pevnější strukturou, aby se vám úplně nerozpadly.

 

Ingredience

Porce: 4

Příprava: 30 minut

 

400 g tresky

2 fenykly

100 g zelených oliv

100 g černých oliv

200 g cherry rajčat

1 chemicky neošetřený citron

4 snítky kopru

olivový olej

sůl, pepř

Postup

 

 

 

  • V rozpáleném grilu rozhrňte uhlíky do stran, aby ryba v papilotě nebyla v jejich přímém žáru.
  • Z pečícího papíru ustřihněte 4 stejně velké kusy, do kterých budete rybu balit.
  • Fenykl a citron nakrájejte na plátky. Cherry rajčata překrojte napůl a rybu překrojte na menší kusy.
  • Na jednotlivé pečící papíry rozložte rovnoměrně všechny připravené ingredience. Osolte, opepřete a zakápněte olejem.
  • Pečící papír zabalte pomocí provázku, položte na gril a přiklopte víkem. Grilujte 20 minut.

 

 

Většinou rybu v papilotě připravujeme v troubě, ale když je venku tak krásně, tak jsme s radostí využili gril. Jen si u něj dávejte pozor, aby vám nechytl pečící papír, ve kterém máte rybu zabalenou. Může se to stát, pokud budete mít přímý žár přímo pod rybou. Vypálíte si do papíru díru a všechna šťáva, kterou během pečení ingredience pustí, vyteče. Dejte uhlíky na jednu stranu a gril přikryjte poklopem.

 

Pak už stačí jen připravit stolování, dát nachladit bílé víno nebo prosecco 🙂

 

Dobrou chuť

Marika a Jirka