Vepřový T-bone s fazolovým salátem - Kitchen story

Vepřový T-bone s fazolovým salátem

Na grilování je nejkrásnější ta jednoduchost a přímočarost. Člověku stačí pár dobrých a kvalitních ingrediencí a může s nimi doslova čarovat. To platí především pro maso, protože ať člověk vybírá jak vybírá, pokud nemá kvalitního dodavatele masa, dobrého řezníka, může to být někdy dost náročné. My máme vepřový T-bone steak od Kloudy, který má své maso opravdu báječné. Člověk nemusí vymýšlet nic složitého a i jednoduchým ochucením a rychlou přípravou máte skvělou večeři či oběd.

Ingredience

 

Porce: 2

Příprava: 20 minut

 

300 g vepřový T-bone steak

1 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

 

Fazolový salát:

2 plechovky bílých sterilovaných fazolí

1/2 řapíkatého celeru

1/2 červené cibule

100 g keříkových rajčat

1 hrst hladkolisté petržele

 

Zálivka:

100 ml olivového oleje

2 lžíce bílého vinného octa

1/2 lžíce medu

sůl, pepř

 

Bylinková salsa:

1 hrst bazalky

1 hrst tymiánu

1 hrst hladkolisté petržele

100 ml olivového oleje

šťáva z 1/2 citrónu

1 stroužek česneku

sůl, pepř

Postup

 

 

 

 

  • Vepřový t-bone steak osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Položte na rozpálený gril a po 3-4 minutách otočte na druhou stranu a grilujte stejnou dobu.
  • Fazole sceďte a dejte do větší mísy. Řapíkatý celer omyjte a nakrájejte na plátky. Červenou cibuli zbavte slupky a nakrájejte na plátky. Cherry rajčata překrojte na menší kousky.. Vše přidejte do mísy k fazolím spolu s nasekanou hladkolistou petrželí.
  • V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku, přelijte ji přes salát a promíchejte.
  • Ingredience na bylinkovou salsu vložte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Steak podávejte s fazolovým salátem a bylinkovou salsou.

 

 

Jak to máte u vás s grilováním? Rozpalujete pod grilem i běžně v týdnu a nebo si tuhle příležitost šetříte hlavně na víkend, kdy máte více volného času? Kdyby to šlo a toho času bylo o něco více a hlavně, kdyby počasí dovolilo, u nás by se grilovalo dost často. To by problém nebyl, ale spíš to, kdo by to všechno jídlo potom jedl. Jak jste určitě zaznamenali, maso se u nás v kuchyni tak často neobjevuje a tak si tyhle výjimečnější chvíle s krásným kouskem masa užíváme plnými doušky. Věříme, že i vy si tenhle recept užijete!

 

Jirka a Marika