Zelená smoothie bowl - Kitchen story

Zelená smoothie bowl

Přes celý týden máme oba dva spoustu práce a dost rozhozené rozvrhy, takže se u společného stolu potkáváme akorát večer. Proto tak máme rádi společné víkendy, kdy náš den začíná právě snídaní u velkého stolu. Celý den pak dostane úplně jinou náladu. Nemůžu si pomoct, ale lepší začátek dne než s rodinou u snídaně si opravdu představit neumíme 🙂 A tak vám přinášíme recept na zelenou smoothie bowl, díky které do sebe dostanete spoustu vitamínů a energie na celý den.

Ingredience

 

Porce: 2

Čas přípravy: 10 minut

 

½ ananasu

2 větší banány

1 hrst špenátu

1 avokádo

1 zelené jablko

250-300 ml kokosového mléka

 

K servírování:

granátové jablko

1 hrst mandlí a pistácií

kokosové lupínky

řeřicha

Postup

 

  • Ananas a banán zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky. Avokádo přepůlte, vyndejte pecku a pomocí lžíce vyškrábněte dužinu. Vše přidejte do mixéru společně se špenátem a na kousky nakrájeným jablkem zbaveným jádřince. Nakonec přidejte kokosové mléko a rozmixujte dohladka.
  • Smoothie rozlijte do dvou misek a ozdobte granátovými semínky, nasekanými mandlemi a pistáciemi. Zasypte kokosovými lupínky a řeřichou.

 

U nás je používání stolního na denním pořádku. Tím, že vyrážím každé ráno v týdnu brzy na cesty, nemám právě moc času na nějaké velké snídaně. Takže hned po probuzení nahážu do mixéru, co je zrovna po ruce na smoothie, abych si ho následně vzal s sebou. Díky přednastaveným funkcím se nemusím o nic starat, prostě zmáčknu tlačítko a moje ráno může dále pokračovat a po cca minutě je smoothie hotové. Jsme vážně moc rádi za spolupráci se značkou Electrolux, protože se tak dostaneme k nejnovějším věcem na trhu, čímž tenhle mixér rozhodně je. Právě oni teď přišli s novinkou Explore 7, který se během mixování nezahřívá a to je dost důležité pro zachování chutě, barvy a té správné konzistence. A když se odpoledne vracím domů, Marika se pak pouští do přípravy krémových polévek, omáček, různých dipů nebo drinků. U nás se vážně nezastaví ani na chvíli 🙂

 

foto a video: Lucie Fenclová

 

Podle nás je opravdu důležitější právě to, s kým trávíte společné chvíle u jídla, než co na tom stole vlastně máte. Teď když je nás o jednoho více a do rodiny jsme přivítali Alberta, přijde nám to o to důležitější, abychom se u jednoho stolu potkávali, co nejčastěji 🙂 U nás to o víkendu vypadá tak, že Mariku necháváme po náročnější noci, kdy musí k Albertovi vstávat, trochu déle vyspat a s Albertem zatím v kuchyni válčíme sami a připravujeme pro ni snídani. Už teď mu ukazuju, jak se připravují ty nejlepší palačinky, míchaná vajíčka nebo třeba omeleta a tak trochu doufám, že za pár let si s Marikou budeme moct přispat oba dva. Hlavní je dát do všeho trochu té lásky, protože pak chutná nejlépe 🙂

 

Tak vás třeba dnešní recept inspiruje k tomu si tu snídani udělat o něco pestřejší. Jen se pochlubte, jak to máte u vás  doma? Snídáte nejraději sami nebo právě s rodinou? 🙂

Jirka a Marika