Naše nejoblíbenější část dne bývá rozhodně ráno, především o víkendu, kdy se můžeme pustit do větších příprav a udělat si ten start do nového dne opravdu vydatný. Nejenže se dobře najíme, ale hlavně ten den dostane úplně jiný rozměr a vy tak máte plno sil do nového dne. A hlavně s plným žaludkem se ten den neskutečně rozjasní 🙂 A co jiného si připravit než vejce, ty snad nemůžou chybět na žádné snídani.
Porce: 1 Příprava: 20 minut 1 vejce 70 ml octa 250 g listového špenátu 1 šalotka 2 stroužky česneku 2 snítky tymiánů šťáva z citrónu olivový olej sůl, pepř K servírování: restované piniové oříšky– Do většího hrnce dejte 1 litr vody, 70 ml octa, sůl a dejte vařit.
– Do misky si vyklepněte vajíčko, a jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky, vytvořte pomocí vařečky vír a vajíčko do něj oparně vložte. Voda by neměla vřít, ale jen lehce probublávat. Vajíčko vařte cca 4 minuty a pak za pomocí děrované vařečky vyjměte.
– Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a nechte zpěnit. Tymián zbavte dřevnatého stonku a přidejte spolu s dobře omytým špenátem na pánev. Špenát nechte jen zavadnout. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.
– Na talíři vytvořte hnízdo ze špenátu, na které posadíte zastřené vejce. Nakonec zasypejte restovanými piniovými oříšky.
Co se snídaně týče, máme rádi, když se to protáhne i do pozdějších hodin a ze snídaně je hned brunch 🙂 V takovém případě je nejlepší jídlo sdílet s rodinou nebo přáteli a člověk může sedět opravdu dlouho a užívat si každý okamžik při dobrém jídle a s fajn lidmi kolem sebe.
Co vy a snídaně, co si dáváte nejraději hned po ránu?