Na grilování je nejkrásnější ta jednoduchost a přímočarost. Člověku stačí pár dobrých a kvalitních ingrediencí a může s nimi doslova čarovat. To platí především pro maso, protože ať člověk vybírá jak vybírá, pokud nemá kvalitního dodavatele masa, dobrého řezníka, může to být někdy dost náročné. My máme vepřový T-bone steak od Kloudy, který má své maso opravdu báječné. Člověk nemusí vymýšlet nic složitého a i jednoduchým ochucením a rychlou přípravou máte skvělou večeři či oběd.
Ingredience
Porce: 2
Příprava: 20 minut
300 g vepřový T-bone steak
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Fazolový salát:
2 plechovky bílých sterilovaných fazolí
1/2 řapíkatého celeru
1/2 červené cibule
100 g keříkových rajčat
1 hrst hladkolisté petržele
Zálivka:
100 ml olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1/2 lžíce medu
sůl, pepř
Bylinková salsa:
1 hrst bazalky
1 hrst tymiánu
1 hrst hladkolisté petržele
100 ml olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
1 stroužek česneku
sůl, pepř
Postup
Vepřový t-bone steak osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Položte na rozpálený gril a po 3-4 minutách otočte na druhou stranu a grilujte stejnou dobu.
Fazole sceďte a dejte do větší mísy. Řapíkatý celer omyjte a nakrájejte na plátky. Červenou cibuli zbavte slupky a nakrájejte na plátky. Cherry rajčata překrojte na menší kousky.. Vše přidejte do mísy k fazolím spolu s nasekanou hladkolistou petrželí.
V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku, přelijte ji přes salát a promíchejte.
Ingredience na bylinkovou salsu vložte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka.
Steak podávejte s fazolovým salátem a bylinkovou salsou.
Jak to máte u vás s grilováním? Rozpalujete pod grilem i běžně v týdnu a nebo si tuhle příležitost šetříte hlavně na víkend, kdy máte více volného času? Kdyby to šlo a toho času bylo o něco více a hlavně, kdyby počasí dovolilo, u nás by se grilovalo dost často. To by problém nebyl, ale spíš to, kdo by to všechno jídlo potom jedl. Jak jste určitě zaznamenali, maso se u nás v kuchyni tak často neobjevuje a tak si tyhle výjimečnější chvíle s krásným kouskem masa užíváme plnými doušky. Věříme, že i vy si tenhle recept užijete!