Postup
- Troubu rozehřejte na 160°C. Formu na beránka důkladně vymažte olejem nebo ideálně vystříkejte olejem ve spreji a vysypte hrubou moukou. Při vymazávání formy věnujte velkou pozornost hlavně záhybům v obličeji beránka.
- V míse smíchejte mouky, mleté mandle a kypřící prášek.
- Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a zašlehejte olej. Banány oloupejte, pomocí vidličky ho rozmačkejte a vmíchejte ke žloutkové pěny.
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte sníh. Suchou směs smíchejte se žloutkovou směsí. Pak opatrně vmíchejte bílky.
- Těsto vlijte do připravené formy. Těsto by mělo sahat asi 1 cm pod okraj, protože pečením nabyde.
- Vložte do trouby a pečte 60 minut.
- Formu po vyjmutí z trouby zabalte do mokré utěrky a nechte vychladnout. Pokud byste chtěli beránka vyklopit ještě teplého, mohl by se vám potrhat. Tím, že těsto vychladne, tak se i zpevní.