Večeře v Čestru - Kitchen story

Večeře v Čestru

Tento týden jsem oslavil své další narozeniny a Marika mi připravila krásné překvapení. Dlouze mě natahovala a nechala v nejistotě, kam vlastně vyrazíme na večeři, až jsem to skoro nevydržel. Jsem rád v obraze a nejistota ve mě hlodala už od rána. Když jsme dorazili do Čestru, měl jsem obrovskou radost, protože tahle restaurace byla už nějakou chvilku v mém hledáčku.   

DSC_0143

DSC_0098

Čestr spadá pod společnost Ambiente a jedná se o opravdu vydařenou restauraci. Přestože jsme tam byli ve středu večer a podnik byl narvaný až k prasknutí, ocenili jsme starostlivý servis, který se nám maximálně věnoval. Po usazení k našemu stolu strávil u nás několik minut jen tím, že nám restauraci a její fungování přiblížil a náležitě pospal. Už jen z jeho povídání, jsme byli nedočkaví, abychom se mohli podívat do jejich menu. Přesně tohle vypovídá o kvalitní restauraci a to potvrdila i kuchyně. Menu je zaměřené především na kvalitní vyzrálé maso z českého skotu a další lokální suroviny a ryby. Já jsem se pustil do jejich tříchodového menu, kterému trefně říkají trojboj. Na konci se člověk opravdu cítí, že podal svůj životní výkon.

DSC_0106

DSC_0113

DSC_0129

Jak už to s námi bývá, každý jsme si vybrali jiné jídlo, abychom mohli od toho druhého ochutnat. Kdybychom mohli, určitě bychom si toho vybrali víc, ale nejsem si jistý, kdo by to pak všechno snědl. Za nás tak můžeme rozhodně doporučit "Sashimi" z plátků čerstvé svíčkové s jablečnou marmeládou se zázvorem, hovězí veverku a jako sladkou tečku zmrzlinu z černého piva se švestkami a karamelovou pěnou. To jsou naši jasní vítězové celého večera. I když je pravda, že na jídelním lístku je mnoho dalších favoritů, které musíme při další návštěvě rozhodně vyzkoušet. Už teď plánujeme, kdy se sem zase zastavíme. Dobrých restaurací je v Praze hodně a Čestr se zařadil mezi naše oblíbené. Není to sice na nějakou romantickou večeři ve dvou, ale posedět u sklenky dobrého piva nebo vína a ještě se k tomu dobře najíst, tak za nás máme jasno.

Čestr by neměl uniknout žádnému masožravci, protože tento koncept prostě stojí za to. Nás rozhodně přesvědčil! A co Vy? Už jste tam byli a jak Vám tam chutnalo??

JIrka-podpis-300x223