VALENTÝNSKÁ ČOKOLÁDA - Kitchen story

VALENTÝNSKÁ ČOKOLÁDA

Zadání znělo jasně … jedlý dárek na Valentýna, který nebude složitý na přípravu a ingredience a přesto udělá velkou parádu. Můj návrh na utopence nebo tlačenku s cibulí neprošel. Nedalo se nic dělat a dal jsem na radu Mariky, která má přeci jen jemnější estetické cítění. A tak vznikl dnešní recept nebo tip na valentýnské překvapení pro vaši drahou polovičku.

 

VALENTÝNSKÁ ČOKOLÁDA

Ingredience

 

Čas přípravy: 15 minut + 2 hodiny chladnutí

 

400 g mléčné čokolády

100 g bílé čokolády

30 g kešu ořechů

30 g mandlí

30 g pekanových ořechů

30 g lískových ořechů

15 g lyofilizovaných jahod

1 lžíce chia semínek

Postup

 

 

 

  • Ve vodní lázni nechte rozpustit zvlášť mléčnou a zvlášť bílou čokoládu.
  • Menší plech vyložte pečícím papírem a pomocí stěrky rozprostřete nejdříve mléčnou čokoládu. Na tu pak pomocí lžíce přidejte bílou čokoládu.
  • Všechny ořechy rozprostřete rovnoměrně na čokoládu. Na závěr přisypte chia semínka a lyofilizované jahody.
  • Plech s čokoládou vložte na 2 hodiny do mrazáku nebo přes noc do lednice.
  • Jakmile je čokoláda ztuhlá můžete ji pomocí nože rozkrájet na menší kousky. 

 

VALENTÝNSKÁ ČOKOLÁDA

 

Snad za tenhle tip na Valentýnské překvapení budete rádi, určitě si na tom pochutnáte oba dva. Navíc to nezabere moc času a pokud na poslední chvíli neví co, tak jen do toho.

 

Pokud byste měli nějaký další tip co třeba připravujete vy, určitě nám dejte vědět 🙂

Jirka a Marika