Tříchodové menu v Le Grill - Kitchen story

Tříchodové menu v Le Grill

Do dnešního dne, jsme na blogu moc nedávali příspěvky s našimi doporučeními restaurací, bister a kaváren, které jsme navštívili a mohli bychom je doporučit. To chceme v tomto roce změnit a rádi se tak podělit o skvělé tipy, kam si zajít na dobré jídlo nebo jen tak posedět. Říkali jsme si, že i nám udělá velkou radost, když nám někdo dá echo na dobrý podnik, ze kterého odcházíme spokojení. A abychom přidali i něco navíc, rozhodli jsme se, že se pro vás z každé návštěvy pokusíme dostat recept na jedno jídlo z aktuálního menu. První vlaštovkou je pražská restaurace Le Grill na Hybernské ulici. 

DSC_0351

DSC_0305

Kolem restaurace jsme chodili poměrně dlouho a teprve nedávno jsme se rozhodli, že to tam zkusíme. Náš první dojem při příchodu do prázdné restaurace byl mírně rozpačitý. Interiér na nás působil lehce škrobeně, až jsem si říkal, že tričko a tenisky nebyly zrovna chytře zvolené. Naštěstí nám profesionální personál tyto prvotní rozpaky ihned vyvrátil svým skvělým přístupem a milým chováním. A pak už jen následovala samá pozitiva!

V sezónním menu si člověk může vybrat jídla, připravená ze surovin od místních farmářů, kde se objevuje například tuřín, černý kořen, hříbky ze Šumavy, růžičková kapusta a především maso z českých farem. Menu je vytvořené šéfkuchařem Ondřejem Korábem a jeho týmem. Pokud si nebudete jistí, jakou dobrotu si z menu dát, určitě si nechte poradit. Málokdy se nám personál trefí do chutě nebo momentální nálady, ale tady to tak nějak všechno klaplo a krásně zapadlo do sebe. A protože šlo vidět, že personál je profesionální, který ví o čem mluví, nechali jsme výběr vín k jednotlivým chodům na nich. Bylo jasné, že se netrefí vedle!

DSC_0314

Terina z kachního stehna | jablečné pyré | perník

DSC_0322

Krémová polévka z černého kořene | datle | olej z červené řepy

DSC_0331

Lososový pstruh (sádky Rokytno) | petrželové pyré | růžičková kapusta | pivní omáčka | kaštany

DSC_0336

Ragú z jelena (Krušné hory) | pyré ze sladkých brambor | kaštanový karlovarský knedlík | brusinky | pěna z jehličí

Jak je vidět z fotek, jídla jsou krásná už od pohledu a dalo by se na ně dívat celý večer. Ale jakmile člověk ochutná, za chvíli má talíř prázdný. Nemohli jsme si pomoct a museli jsme ochutnávat jeden od druhého. A protože se Marika, při představě množství chodů, bála totálního přejedení, posílala mi na druhou stranu mnohem více vidliček a lžiček na ochutnání, než jsem jí na oplátku posílal já :)

Po snědení všech těchto chodů jsme měli pocit, že se do nás nevejde už ani kousek. Ale přece, když všechna jídla byla skvělá, nemohli jsme si odpustit dezert, bez kterého by všechno bylo tak nějak nekompletní. Přeci jen, sladká tečka na závěr musí být. Šéfkuchařka Karolína Kocincová nám byla představit jednotlivé dezerty, které vypadaly božsky. Určitě neodcházejte bez ochutnání jablečného tarte tatin, nad kterým jsme se rozplývali ještě dlouho poté.

DSC_0341

Variace dezertů

Tříchodové menu tady vychází na 790,-. Když tedy porovnáme kvalitu a cenu, můžeme s klidným svědomím říct, že za málo peněz, dostanete spoustu muziky. Samozřejmě, pro někoho málo, pro jiného moc. Tak či tak, Le Grill je typ restaurace, kterou doporučujeme na pracovní schůzku nebo romantickou večeři ve dvou. Za nás můžeme říct, že jsme si večeři naplno užili.

A tak, jak jsme slíbili na začátku, nemůžeme ukončit tento článek bez receptu, o který se s námi podělil šéfkuchař Ondřej Koráb. Jde o polévku z černého kořene, na kterou najdeš postup zde. Jsme rádi, že nás nechali nakouknout, alespoň trochu pod pokličku jejich kuchyně.

Určitě se těšte na další příspěvek tohoto typu, máme v merku spoustu dalších restaurací, kam bychom se chtěli "pracovně" podívat. Snad jsme vás alespoň trošku naladili a poradili, kam si zajít. A pokud máte na oplátku nějaké tipy, co vás v poslední době zaujalo, budeme se těšit na doporučení. 

Výstřižek