Když se griluje, tak si vždy říkám, ať to stojí za to. Nemůžu si pomoct, ale podle mě tam vždy musí být nějaké jídlo, které se jí jednoduše rukama. Když dostane člověk do ruky něco pořádného, ani mu nevadí, že se u toho ušpiní, někdo více, někdo méně. Já patřím k té první skupině a většinou to dopadne tím, že se musím jít převléct, protože to odnesl nějaký kousek mého oblečení. 🙂 Ale co … když dostanete na stůl něco tak skvělého jako třeba dnešní plněné tortily, přestane vás všechno ostatní zajímat.








– Základem skvělého grilování je příprava vlastního mletého masa. Ideální je použít tučnější kousek masa, který se při grilování nevysuší, v našem případě vepřová krkovice. Vložte ji do mlýnku s ostatními ingrediencemi a umelte si maso. Slanina ve směsi udělá velkou parádu a krásně ho provoní.
– Z umletého masa vytvořte 12 stejných bochánků a dejte je na rozpálený gril. Opečte z obou stran, dokud nebude maso hotové.
– Vytvořte vlastní hummus. Cizrnu z plechovky slijte, ale vodu z ní si schovejte, bude se hodit pokud bude hummus potřebovat tekutinu. Ve stolním mixéru rozmixujte vše potřebné na hummus. Mixujte vše dohladka. V průběhu ochuťte šťávou z limetky a podle chuti přidejte sůl, pepř nebo chilli.
– Připravte vše pro naplnění tortilly. Rajčata omyjte a nakrájejte na kolečka. Avokádo rozpulte a zbavte pecky i slupky, pak nakrájejte na plátky. Červenou cibuli oloupejte, přepulte a nakrájejte na plátky.
– Tortilu na grilu lehce opečte z obou stran a následně naplňte. Potřete tortilu hummusem, poklaďte kolečka rajčat, plátky avokáda, přidejte 3 kusy grilovaného masa, salát, červenou cibuli a nasekaný koriandr.
Před samotným grilováním je dobrá příprava zaručením úspěchu. Rozhodně se vyplatí investovat nějakou tu korunu do mlýnku na maso a pak můžete doslova kouzlit. Jasně, můžete si nechat umlít maso přímo u řezníka, ale takovou skvělou směs jako tady vám asi nenamele 🙂 Díky rozmarýnu, slanině a dalším ingrediencím, které se melou přímo s masem, dostanete dokonalou směs ať už pro tento recept nebo třeba hamburger. Vidíte, že udělat si i vlastní hummus není žádná věda, takže místo klasických omáček můžete mít na stole kousek z vlastní výroby, který všechno chuťově jen podpoří.
Co máte na grilování nejradši vy?