Nedávno jsme sem dávali recept na skvělý drink Negroni, jehož součástí bylo, mimo jiné, i Campari. Dnes ti ukážeme, jak ho využít při tvorbě osvěžujícího sorbetu z grepové šťávy.
Na 2 porce:
400ml grepové šťávy
20ml Campari
3 lžíce moučkového cukru
V těchto parných dnech si neumím představit nic lepšího, co osvěží tělo i ducha. Nejvíc se mi na tomto receptu líbí, že na něj potřebuješ jen tři suroviny. Základem jsou 2 velké nebo 3 menší grepy, ze kterých vymačkáš šťávu. Ke šťávě přidej moučkový cukr a 20ml Campari. Hořká chuť Campari a grepu jdou skvěle k sobě! Moc jsem si to nedokázala představit, ale po ochutnání se za konečný výsledek můžu zaručit.
Když máš všechno společně promíchané, nech si to v misce a dej do mrazáku zmrznout. Ale abyste docílili požadované textury, musíš ho po hodině z mrazáku vytáhnout a metličkou promíchat. Takhle to opakuj alespoň dvakrát. Pokud to však neuděláš, směs ti zamrzne a budeš z toho mít kus ledu, se kterým už těžko něco uděláš. Nastav si budík a po hodině ho běž pěkně promíchat.
Abych řekla pravdu, moc jsem si nebyla tvorbou tohoto sorbetu jistá. Bála jsem se, aby nebyl moc hořký. Campari konečný výsledek pozvedlo na úplně jiný level. Když budeš sorbet jíst, nastane takový menší ohňostroj :) Chuťové buňky se můžou zbláznit radostí a po těle se ti rozlije krásně chladivý pocit! Úplná škoda, že jsem toho neudělala víc, ten pocit blaženosti při každém soustu byl luxusní.
Určitě si to užiješ stejně jako my!!!