Salát z pečené zeleniny - Kitchen story

Salát z pečené zeleniny

Léto je v plném proudu a my se ho vážně nemohli dočkat. S každým teplým dnem přibývají další a další kousky čerstvé zeleniny, které si můžeme přinést k nám do kuchyně. Ať už je to z naší zahrádky a nebo z farmářských trhů, je vždy radost pohledět, co všechno si v košíku odnášíme. Poslední dobou si více uvědomujeme, že zelenina a ovoce tvoří největší část našeho jídelníčku a proto si to teď tak užívám, kdy je všechno plné chuti. Mrkněte na náš salát z pečené zeleniny, který si můžete připravit jak v troubě, tak třeba na grilu. A pokud byste si k tomu přece jenom dali kousek masa, podívejte na náš video recept na pečené kuře se zeleninu ( odkaz najdete zde )

 

Salát z pečené zeleniny

Ingredience

 

Porce: 2

Pečení: 30 minut

 

1 cuketa

1 červená paprika

1 žlutá paprika

500 g cherry rajčat

1 fenykl

1 jarní cibulka

2 hrsti čerstvé rukoly

100 g feta

olivový olej

1 lžíce piniových oříšků

citronová šťáva

sůl, pepř

Postup

 

  • Troubu rozehřejte na 220°C program grilování.
  • Všechnu zeleninu dobře omyjte, zbavte přebytečných částí jako jsou například semínka z paprik, stonky, dřevnaté konce, atd.
  • Cuketu nakrájejte na kolečka, papriku překrojte na 4 části, stejně jako fenykl, rajčata můžete ponechat v celku spolu s jarní cibulkou. Vše vyskládejte na plech, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  • Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dokud nebude zelenina zlatavé okraje.
  • Piniové oříšky na sucho opražte na pánvi.
  • Hotovou opečenou zeleninu smíchejte spolu s čerstvou rukolou a sýrem feta. Vše posypte piniovými oříšky.
  • Salát z pečené zeleniny můžete dolaďte přidáním olivového oleje, citronové šťávy a případně soli.

Salát z pečené zeleniny

 

U tohoto receptu na salát z pečené zeleniny je skvělé, že si ho můžete připravit jak v troubě, tak třeba na grilu. Když máte gril plný masa a nic jiného už se tam nevejde, naskládáte vše jednoduše do trouby. Když je naopak toho času více a člověk si s tím chce dát tu práci, může vše připravit také na grilu. Přeci jen, ta chuť je trochu jiná a před podáváním ho pak už jednoduše dokončíte.

 

U nás je grilovaná nebo pečená zelenina velmi oblíbená. Máme ji běžně jako chod sám o sobě a nebo, když je více hostů zase jako přílohu. Vlastně nezáleží jestli grilujeme nebo ne 🙂 A kombinací pečené zeleniny a čerstvé rukoly nebo jiného salátu dodáte salátu na svěžesti a odlehčíte ho. Ale jak se říká, každý si tam může dát co má rád 🙂

 

Marika a Jirka