Salát se špenátem, jahodami a grilovaným kozím sýrem - Kitchen story

Salát se špenátem, jahodami a grilovaným kozím sýrem

Aby toho grilování nebylo málo, máme pro vás další recept! Tentokrát jsme se ale obloukem vyhnuli masu a sáhli jen po zelenině, ovoci a  kozím sýru na gril. Možná si říkáte, proč grilujeme zrovna kozí sýr, když děláme jen lehký salát. Ale právě díky grilovanému sýru, jídlo krásně provoníte a taky nasytíte svoje hladové žaludky 🙂 Tenhle salát vám barevně rozzáří každý stůl a bude ozdobou každého grilování.

Ingredience

 

Porce: 2

Příprava: 20 minut

 

240 g kozího sýra na gril

125 g baby špenátu

100 g jahod

½ granátového jablka

1 hrst pistácií

 

Zálivka:

100 ml olivového oleje

šťáva z ½ citronu

½ lžíce medu

1 hrst bazalky

sůl, pepř

Postup

 

 

 

 

  • Kozí sýr opečte na grilu z obou dvou stran.
  • Do větší mísy dejte baby špenát. Jahody nakrájejte na plátky, pistácie nasekejte nahrubo. Granátové jablko rozkrojte v půli a vyloupejte semínka. Vše přidejte ke špenátu.
  • Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady. Bazalku nasekejte najemno a přidejte k zálivce. Tu přelijte přes salát.
  • Salát podávejte s grilovaným sýrem.

 

 

Grilování je hlavně zábava a tak si to snažte užít. Ať už připravujete kousek masa, grilovanou zeleninu nebo jen lehký salát s grilovaným sýrem, jídlo dostane krásný kouřový nádech. Dejte si tak práci i s výběrem dobrého uhlí. Dnes se už dají lehce sehnat i dřevěné štěpky, které můžete použít k zauzení ingrediencí na grilu. Grilování tak pro vás dostane další rozměr.

 

Dobrou chuť

Jirka a Marika