Salát se špenátem, jahodami a grilovaným kozím sýrem
Aby toho grilování nebylo málo, máme pro vás další recept! Tentokrát jsme se ale obloukem vyhnuli masu a sáhli jen po zelenině, ovoci a kozím sýru na gril. Možná si říkáte, proč grilujeme zrovna kozí sýr, když děláme jen lehký salát. Ale právě díky grilovanému sýru, jídlo krásně provoníte a taky nasytíte svoje hladové žaludky 🙂 Tenhle salát vám barevně rozzáří každý stůl a bude ozdobou každého grilování.
Ingredience
Porce: 2
Příprava: 20 minut
240 g kozího sýra na gril
125 g baby špenátu
100 g jahod
½ granátového jablka
1 hrst pistácií
Zálivka:
100 ml olivového oleje
šťáva z ½ citronu
½ lžíce medu
1 hrst bazalky
sůl, pepř
Postup
Kozí sýr opečte na grilu z obou dvou stran.
Do větší mísy dejte baby špenát. Jahody nakrájejte na plátky, pistácie nasekejte nahrubo. Granátové jablko rozkrojte v půli a vyloupejte semínka. Vše přidejte ke špenátu.
Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady. Bazalku nasekejte najemno a přidejte k zálivce. Tu přelijte přes salát.
Salát podávejte s grilovaným sýrem.
Grilování je hlavně zábava a tak si to snažte užít. Ať už připravujete kousek masa, grilovanou zeleninu nebo jen lehký salát s grilovaným sýrem, jídlo dostane krásný kouřový nádech. Dejte si tak práci i s výběrem dobrého uhlí. Dnes se už dají lehce sehnat i dřevěné štěpky, které můžete použít k zauzení ingrediencí na grilu. Grilování tak pro vás dostane další rozměr.