Poslední dobou jsem si celkem oblíbil červenou řepu. Není na tom nic složitého. Řepa se dá vařit a nebo se může dát upéct v troubě, dokud nezměkne. Nasládlou chuť si jistě oblíbíš i ty.
Ingredience:
červená řepa
polníček
kozí sýr
vlašské ořechy
olivový olej
ocet balsamico
Jsou dvě možnosti jak červenou řepu zpracovat. Můžeš ji nechat uvařit v celku ve vodě. Záleží na velikosti řepy, zabere to cca 1 hodinu. Druhou možností je zabalit řepu do alobalu a nechat ji upéct.
Změklou řepu nakrájej na plátky, osol, opepři a spolu s dalšími surovinami naservíruj na talíř. Balsamikový ocet můžeš doplnit redukcí z balsamika. Dá se koupit téměř v každém větším obchodě. Jeho chuť je lehce nasládlá. Už si to v kuchyni bez redukce neumím ani představit.
Tip: červenou řepu můžeš taky nechat naloženou v lednici do druhého dne. Stačí jen ochutit solí, pepřem, kapkou olivového oleje a balsamika. Chuť pak bude naprosto dokonalá.