Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem - Kitchen story

Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem

Přátelé, venku to vypadá už opravu na jaro, stráně se začínají plnit lidmi na dekách, v parcích je více a více lidí a tak určitě nepohrdnete nějakým tím tipem na piknik. My jsme na tom tak, že když je nějaký ten volný čas, který se dá využít odpočinkem, rádi na chvíli vyrazíme do parku nebo jen tak posedíme na terase. Byla by škoda, kdybychom čas od času nevyužili toho, že máme Vítkov hned naproti. Nabalte si deku, nějaké to vychlazené pití a vezměte si sebou třeba quiche podle nás, ať máte do čeho zakousnout. Tento recept jsme připravili pro kolonial.cz, kterým se představa jarního piknikování zamlouvá stejně jako nám.

Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem
1
Počet porcí: 2      Čas přípravy: 20 minut        Doba pečení: 30 minut
Na těsto:
170 g hladké mouky
½ lžičky soli
½ lžičky cukru
80 g studeného másla
1 vejce
3 – 4 lžíce studené vody
 
Náplň:
80 g zeleného chřestu
2 vejce
100 ml 30% smetany
50 ml polotučného mléka
60 g čerstvého kozího sýra
sůl, pepř
máslo na vymazání formy
 
2

– V míse vytvoříme těsto. Smícháme mouku, ½ lžičky soli, ½ cukru, 1 vejce, na kostky nakrájené máslo a dobře spolu promícháme. Postupně přidáváme 3 – 4 lžíce vody, dokud nebudeme mít hotové hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinu vychladnout.

– Troubu rozehřejeme na 200 °C a obě formy na koláč o průměru 12 cm vymažeme máslem.

– Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a rozválíme na tloušťku 3 mm. Dáme těsto do vymazané formy tak, abychom zakryli celé okraje formy.

– V misce smícháme 2 vejce, smetanu, mléko, sůl a pepř.

– Zelený chřest omyjeme a nakrájíme na 2 – 3 kusy a vložíme dovnitř. Zalijeme směsí smetany s vejcem a nahoru poklademe kousky kozího sýra.

– Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud nebude quiche hotový.

Tisknout recept

Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem

Někdo raději griluje, jiný zase pobere co dům nabízí. My jsme si oblíbili kombinaci, kdy každý přinese něco svého. Má to několik výhod, ale hlavně ta práce není jen na jednom člověku a navíc toho můžete ochutnat opravdu hodně. Jde přeci hlavně o to, abyste si užili čas s lidmi, se kterými je vám dobře a netrápili se celodenními přípravami 🙂

Máte nějaký svůj oblíbený recept, který se Vám osvědčil pro pikniky?

jmena-marika