Kdyby šel virtuálně vyjádřit naprostý obdiv pouhým mlčením, tedy úplně beze slov, nejspíš bych to tak udělal a tento příspěvek nechal prázdný v doprovodu fotografií. Nic však nevyjádří obdiv tak jako pozitivně nabitá slova. Tento týden ve čtvrtek, jsem byl opět na kurzu v Prakulu pana Vaňka. Tentokrát to bylo s pane Odřichem Sahajdákem z La Degustation Bohême Bourgeoise.
Na první pohled sympatický člověk, na kterém je vidět, že o jídle rád a dlouze přemýšlí. Při jiných kurzech se mi stalo, že pozornost návštěvníků kurzu se po chvíli začne soustředit někam úplně jinam. Tady tomu tak nebylo. Byli jsme jako prvňáčci ve škole, kteří hltají každé slovo krásné paní učitelky. Ani si nepamatuju, kdy naposledy se mi stalo, že by skupina dospělých věnovala takovou pozornost jednomu člověku. Já osobně jsem se ze svého pracovního místa na konci stolu přesunul více do středu, s foťákem v jedné ruce, zápisky v ruce druhé a očima jsem hltal každičký pohyb a vyřčené slovo.
Z kurzu jsem si opět odnesl skvělý zážitek, vždyť vlastně od Prakulu jsem neočekával nic jiného, ale že to bude až taková bomba ... Když jsem byl na kurzu s panem Pohlreichem, odcházel jsem od tud velice pobaven, naplněn novými zážitky a vědomostmi. Tentokrát jsem odcházel s úsměvem na tváři, uzavřen ve svých vlastních myšlenkách, plný pozitivních pocitů. Neboť díky panu Sahajdákovi se mi otevřely nové, dá se říci nekonečné možnosti. Jak řekl na kurzu pan Vaněk, když se naučíš základní techniky, jsi omezený pouze vlastní fantazií.
Už se nemůžu dočkat, až se do La Degustation Bohême Bourgeoise podívám osobně jako host a ochutnám další vele díla s kuchyně šéfkuchaře Sahajdáka. Nejkrásnější na tom je, že i když víš co bude servírováno, tvoje představivost nemá nejmenší šanci se tomu ani zdaleka přiblížit.
Jsem hrdý na to, že máme tak neskutečně skvělého kuchaře jako je Olda Sahajdák.
Ještě jednou děkuju za skvělý kurz v Prakulu.