Aperol Spritz - Kitchen story

Aperol Spritz

Poslední dobou toho máme poměrně dost, takže volného času opravdu moc není. Snažíme se tak využít každé volné chvilky. Dneska jsme si ale řekli dost!!! Odložili jsme zástěry, vypnuli troubu nechali kuchyni neuklizenou a vyrazili jsme do Grébovky.

DSC_0782

ingredience

Aperol Spritz:
Prosecco 3 díly (60ml)
Aperol 2 díly (40ml)
Soda 1 díl (20ml)
led
plátky pomeranče
 

DSC_0555

 Dnes odpoledne jsme si zabalili všechny potřebné ingredience na Aperol Spritz a vyrazili jsme si užít krásný, slunný den se sklenkou našeho oblíbeného italského pití. Musím říct, že bych ho mohl pít pořád. Drink má něco kolem 11% alkoholu, takže se to opravdu příjemně pije, i když jsou velká horka.

Výstřižek

Aby byl výsledný drink dokonalý, je k tomu potřeba dodržet pár detailů. První důležitou věcí je led, který by měl vyplnit kompletně celou skleničku. Jak říkají barmani rádi a často, kvalitní led je základem dobrého drinku. Čím více ledu, tím více se drink chladí. Jakmile je tam ledu málo, rychle taje a drink se ředí. To přece nechceme! Další důležitou věcí je zachovat poměr ingrediencí, které do drinku přijdou. Nejprve se do sklenice plné ledu nalije 1 díl sody, přidají se 3 díly dobrého Prosecca, plátek pomeranče a nakonec krouživým pohybem ta nejdůležitější věc a tou je samotný Aperol. 

output_H1grhF

Nezbývá nic jiného než si s vámi, přátelé, připít. A na co? Přece důvodů je neskutečná spousta. Co takhle, kdybychom si dnes společně připili, že je na tom světě přeci krásně :)

Na zdraví!!!

JIrka podpis