Na trzích na Náplavce, jsme objevili stánek s medvědím česnekem. Tak jsme si koupili dva svazečky. První věc, kterou jsme doma hned udělali, že jsme si dali krajíc čerstvého chleba s máslem a medvědím česnekem. Lahoda. Jakmile jsme uspokojili své žaludky, dali jsme hlavy dohromady a udělali z něj skvělé pesto.
svazek medvědího česneku
lžíce piniových oříšků
olivový olej
sůl, pepř
Není nic jednoduššího, než si udělat domácí pesto. Je sice pravda, že se toho může spousta pokazit, ale když si dá člověk záležet, je to naprosto parádní. Svazek medvědího česneku, si dej ho hmoždíře. Když si chce člověk udělat kalsické pesto, nahradí medvědí česnek čerstvou bazalkou. K bylinkám přidej piniové oříšky, sůl, pepř a olivový olej. Všechno spolu pořádně promasíruj, ať se chutě krásně propojí. Se solí a pepřem opatrně, raději třikrát ochutnej, než pesto přesolit, to už se pak vrátit nedá.
Já jsem si hned musela opéct krajíc chleba na sucho, takovou krásně křupavou topinku, ztracené vejce a trošku pesta z medvědího česneku. To co se mi odehrálo v chuťových pohárcích se popsat prostě nedá, musí se to vyzkoušet :)