Ovesné sušenky s perníkovým kořením ( vegan ) - Kitchen story

Ovesné sušenky s perníkovým kořením ( vegan )

Tenhle recept vznikl z čisté touhy zasytit Bertíka mezi obědem a večeří. Ten kluk toho sní opravdu hodně a potřebovala jsem připravit cookies, které budou bez mléka. Tahle verze je vhodná pro vegany, ale pokud vám v tom nebrání přesvědčení nebo intolerance na kravskou bílkovinu, jako je tomu v našem případě, tak olej klidně nahraďte rozpuštěným máslem 😉

 

Ingredience

 

Množství: 16-20 kusů

Čas přípravy: 15 minut

Pečení: 15-18 minut

 

1 hrnek jemných ovesných vloček

1 hrnek hladké špaldové mouky

3/4 hrnku třtinového cukru

1/2 hrnku mletých mandlí

1/2 hrnku slunečnicových semínek

1 lžíce perníkového koření

1 kypřící prášek bez fosfátů

150 ml slunečnicového oleje ( nebo rozpuštěného másla )

50 ml ovesného mléka

plátky mandlí k dozdobení

 

 

 

Postup

 

  • Troubu rozehřejte na 160 °C, program horkovzduch. Plech vyložte pečícím papírem.
  • V míse důkladně promíchejte všechny suché ingredience, až potom přidejte olej, ovesné mléko a znovu promíchejte. Těsto bude mít spíše drolivější texturu.
  • Z těsta tvarujte hrudky, které ještě posypte plátky mandlí. Mezi sušenkami nechte dostatek místa, při pečení se roztečou.
  • Pečte dozlatova 15-18 minut podle velikosti sušenek. Sušenky nechte vychladnout na mřížce.

 

Tahle varianta sušenek je s perníkovým kořením, které u nás doma máme všichni moc rádi, ale můžete ho vynechat a přidat třeba jen skořici nebo semínka vanilkového lusku. To už nechám na vás!

 

Dejte vědět jak Vám sušenky chutnaly.

Marika