Želé bonbóny s alkoholem - Kitchen story

Želé bonbóny s alkoholem

Už brzy máme za sebou další hektický rok. Do toho nového vám všem přejeme vše nejlepší. Spousty inspirace v kuchyni, plno povedených hostin a málo připálených jídel. Hlavně vstaňte ráno pravou nohou, ať se vás celý rok drží štěstí. Máme pro vás pár tipů, jak si silvestrovskou noc s přáteli či rodinou trochu ozvláštnit a zase trošku překvapit.

SilvestrPřípitek trošku jinak

Každý z nás si na Silvestra o půlnoci připíjí šampaňským/sektem. Taková klasika je šampaňské s jahodami. Vždycky mě dokázalo udivit, jak se lidé mnohdy marně snaží dostat celou jahodu ze skleničky, aby si na ni mohli pochutnat. Stačí chvíli pozorovat takové úsilí a člověk se dost pobaví. Alespoň do chvíle, než se do takové situace dostane sám a musí nad tímhle problémem dlouze popřemýšlet.

Zkus tedy pojmout přípitek lehce nevšedně. Do šampusky nalij nejdříve 1/3 brusinkového džusu a přidej pár zrníček z granátového jablka. Takto připravené pak už stačí zalít šampaňským a skvělý drink je na světě. 

Silvestr

Želé bonbóny s alkoholem:

1) Oranžové

Ingredience: 200ml pomerančového džusu, 100ml brandy, 3 plátky želatiny, moučkový cukr, citron

2) Hnědé

Ingredience: 200ml jablečného džusu, 100ml rumu, 3 plátky želatiny, moučkový cukr, skořice, citron

3) Červené

Ingredience: 200ml brusinkového džusu, 100ml vodky, 3 plátky želatiny, moučkový cukr, limeta

Želatinu si dej na chvíli do vody, aby ti nabobtnala. Džus v kastrůlku nechej přivést pod bodu varu a stáhni z plamene. Přidej cukr (podle chuti), alkohol a želatinu zbavenou vody. Připravené formičky si lehce vymázni rozpuštěným máslem, aby ti želatina šla lépe vyndat. Můžeš rozlít do formiček a nechat tak na hodinku dvě zatuhnout v ledničce, což znamená, že do večera vše v pohodě stihneš. Při servírování hostům, je potřeba každého upozornit: alkoholové želé je opravdu vynikající, ale zrádné. Jenom při zkoušení jsme málem skončili pod stolem a večera se tak nedočkali. :) 

Tipy:

1) Pokud nemáš formičky, můžeš použít jakoukoli hranatou nádobu. Z té pak želatinu po ztuhnutí vyklopíš a nakrájíš na kostičky, které jsou tak připravené k servírování.

2)Do želatiny můžeš přidat ovoce pro vylepšení textury a ozvláštnění každé kostičky. Místo pomerančového džusu, můžeš vymačkat čerstvý pomeranč a přidat ho společně s dužinou. K rumu se perfektně hodí sušené jablko nakrájené na malé kousky. A do brusinkového džusu co jiného než brusinky nebo zrníčka granátového jablka.

Určitě vyzkoušej své vlastní kombinace a dej vědět, jak to dopadlo...

J+M podpis

Alkoholové želé