Ořechová hrníčková bábovka - Kitchen story

Ořechová hrníčková bábovka

Tohle je bábovka, kterou budete mít hotovou v cuku letu. Žádné vážení, stačí vám jen hrnek na odměření. Navíc je ze základních surovin, které má každý doma. A pokud byste ve spíži náhodou neměli vlašské ořechy nahraďte je mandlemi nebo třeba mákem 😉

 

Ingredience

 

Čas přípravy: 15 minut

Pečení: 40 minut

 

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek mletých vlašských ořechů ( nebo mandlí )

1 hrnek třtinového cukru

1 prášek do pečiva

1 hrnek mléka ( my použili rostlinné )

1/2 hrnku rostlinného oleje + na vymazání formy

2 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

hrubá mouka na vysypání formy

Postup

 

  • Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
  • V míse smíchejte všechny suché ingredience a pak přidejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto.
  • Těsto vlijte do předem připravené formy a vložte do trouby. Pečte 40 minut.

 

A tady ještě pár tipů na závěr. Všechny ingredience by měli mít pokojovou teplotu. V tomto receptu jde o mléko a vejce. Před vyklopením hotové bábovky z formy počkejte 5-10 minut, aby se vám nesrazila.

 

Marika