Tohle je bábovka, kterou budete mít hotovou v cuku letu. Žádné vážení, stačí vám jen hrnek na odměření. Navíc je ze základních surovin, které má každý doma. A pokud byste ve spíži náhodou neměli vlašské ořechy nahraďte je mandlemi nebo třeba mákem 😉
Ingredience
Čas přípravy: 15 minut
Pečení: 40 minut
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek mletých vlašských ořechů ( nebo mandlí )
1 hrnek třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka ( my použili rostlinné )
1/2 hrnku rostlinného oleje + na vymazání formy
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
hrubá mouka na vysypání formy
Postup
- Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
- V míse smíchejte všechny suché ingredience a pak přidejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, aby vám vzniklo hladké těsto.
- Těsto vlijte do předem připravené formy a vložte do trouby. Pečte 40 minut.
A tady ještě pár tipů na závěr. Všechny ingredience by měli mít pokojovou teplotu. V tomto receptu jde o mléko a vejce. Před vyklopením hotové bábovky z formy počkejte 5-10 minut, aby se vám nesrazila.
Marika