Postup
– Troubu rozehřejte na 170°C a formu o průměru 26 cm vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem.
– Mrkev očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle.
– V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Za stálého míchání postupně přidejte javorový sirup, olej a mléko. Ke směsi vsypte nastrouhanou mrkev a dobře promíchejte.
– V jiné míse smíchejte všechny suché ingredience a důkladně promíchejte. Nakonec vše smíchejte dohromady a těsto vlijte do připravené formy. Pečte 60 minut.
– Mezitím co se bude péct korpus, připravte těsto. Smíchejte všechny ingredience a nakonec přidejte na jemno nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu. Krém vložte do lednice.
– Upečený korpus nechte na mřížce vychladnout a pak seřízněte do roviny vrchní část. Korpus rozřízněte na dvě půlky a jednotlivé vrstvy namažte krémem a pak i celý dort dokola. Nakonec dort ozdobte vlašskými ořechy podle své fantazie.
Tip: Pokud budete potřebovat vytvořit krém bez obsahu laktózy, nahraďte máslo a žervé stejným množstvím kokosové smetany. A pro bezlepkovou variantu nahraďte špaldovou mouku například rýžovou ve stejném poměru.