Mořský vlk s fenyklovým salátem - Kitchen story

Mořský vlk s fenyklovým salátem

Tentokrát byla řada na mě a měl jsem v týdnu na starosti přípravu večeře. Člověk si po příchodu domů z práce chce dát něco rychlého a pak si pěkně odfrknout, dát nohy na stůl a nic nedělat. Rozhodl jsem se tak pro rybu s fenyklovým salátem. Než se ryba jako taková udělá, salát už je připravený a co by dup, můžeme podávat 🙂 

Mořský vlk s fenyklovým salátem
11
Porce: 2
Příprava: 20 minut
 
2 filety mořského vlka
2 lžíce másla
kapka stolního oleje
sůl, pepř
 
Fenyklový salát:
1 fenykl
1 mrkve
lžíce hladkolisté petržele
2 lžíce medu
150 ml olivového oleje
½ lžíce citrónové šťávy
sůl, pepř
 
K servírování:
citrón na měsíčky
plátky mandlí
 
2

– Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.

– Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.

– Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte na drobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citrónové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.

– Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citrónu.

TISKNOUT RECEPT

Mořský vlk s fenyklovým salátemKdyž se naskytne možnost, rozhodně rádi sáhneme po nějakém tom kousku ryby. Přeci jen jich my Češi nejíme tolik, kolik by to chtělo, ale věříme, že časem se to určitě zlepší. Nejen, že se jedná o skvělou a zdravou surovinu, ale i příprava je opravdu jednoduchá a rychlá. Během 20 minut máte na talíři úžasnou, plnohodnoutou večeři, kterou každý strávník ocení a nenechá na talíři ani drobeček 🙂

Jak jste na tom vy a ryby? Máte svou oblíbenou?

jmena-jirka1