Bude to zhruba měsíc, kdy nám volala naše kamarádka Lucka. Do telefonu se ozvalo - VYHRÁLI JSTE!!! Byli jsme zmatení a vůbec jsme netušili, o co se jedná. Nakonec jsme se dozvěděli, že náš recept po taji přihlásila do soutěže s čerpací stanicí OMV, jejíž tváří byl Emanuel Ridi. Výhrou tedy nemohlo být nic jiného než kurz vaření právě s Emanuelem. Lucce ještě jednou moc děkujeme! Je opravdu radost mít takové kamarády, kteří na vás myslí, kudy chodí :-)
Byli jsme mile překvapení, že Emanuel není sympaťák jen v televizi, ale i v reálu. V průběhu kurzu, bylo poznat, že kurzy vaření moc nepořádá a místy ho přepadla lehká nervozita, ale nebyl vůbec důvod proč! Jako kuchař je opravdu skvělý a jako člověk je ještě lepší. Bylo super vidět takového profesionála při práci. A hlavně jsme si celý kurz naprosto užili, protože na žádném kurzu zaměřeném na italskou kuchyni jsme nebyli.
Vyzkoušeli jsme si uvařit skvělá jídla, která bezpochyby zařadíme do našeho jídelníčku. Jako první jsme udělali tři bruschetty, jedna s čerstvými houbami na víně, další s tapenádou z oliv a poslední se sýrem Stracchino. Všechny variace se nám zalíbili, protože během pár minut dokážeš vykouzlit skvělou pochoutku.
Hlavní chod jsme si užili nejen při jeho vaření, ale hlavně když jsme se do něj u stolu pustili. Telecí maso na plátky jsme obohatili lístkem šalvěje a skvělou parmskou šunkou.K tomu se podávaly podle Emanuela opilé brambory :) jinak řečeno brambory se šalotkou, pancettou, zalité pivem a pečené v troubě. Chuťově vynikající a my se rozhodli, že si tohle jídlo musíme udělat doma znovu. A pokud se vše podaří, můžete se na recept těšit na blogu.
U dezertu nám Emanuel řekl, že jejich přípravu nemá rád. Je to jako naprosto odlišný kuchařský obor, na který musí mít člověk opravdu dost trpělivosti a přitom to milovat. Jirka je na tom stejně, dezerty ho moc neberou, takže si s Emanuelem, pěkně notovali. Jako dezert jsme dělali čokoládový dortík, stejně jako předchozí chody, i tento byl vynikající.
Byli jsme moc rádi, že jsme mohli Emanuela poznat osobně, protože je to opravdu skvělý a milý člověk. Po profesionální stránce o něm jako o kuchaři nejde ani v nejmenším pochybovat. A o to více nás láká naštívit jeho restauraci Da Emanuel, kam se už dlouho chystáme.
Byl to skvělý zážitek, který jsme si jak se patří užili :-)