KUŘECÍ SATAY S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU - Kitchen story

KUŘECÍ SATAY S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU

Pokud máte chuť na exotickou dobrodružnou cestu, pak je kuřecí satay s arašídovou omáčkou tou správnou volbou. Tato tradiční asijská lahůdka spojuje jemné kuřecí maso s výraznou chutí arašídové omáčky, vytvářející kombinaci, která pozvedne vaši kuchyni zase o kousek dál.

 

Připravte se na jedinečný zážitek plný chutí a vůní, které vás zavedou daleko za naše hranice. Když začínají být letní večery klidnější a vy si chcete užít chvíle pohody s rodinou, není nic lepšího než se ponořit do světa grilování a oslavit léto v podobě výjimečného pokrmu. Zde vám přinášíme nezaměnitelný recept, který se může stát korunou vaší letní kulinářské výpravy – Kuřecí satay s osvěžujícím okurkovým salátem.

 

KUŘECÍ SATAY S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU

Ingredience

Porce: 4

Čas přípravy: 30 minut + 60 minut marinování

600 g kuřecích prs

Marináda:

1 lžíce sojové omáčky

2 lžíce rybí omáčky

2 stroužky česneku

2 cm kousek čerstvého zázvoru

1 lžička třtinového cukru

1 lžíce rostlinného oleje

Arašídová omáčka:

2 lžíce arašídového másla

150 ml kokosového mléka

1 lžíce sojová omáčka

1 lžíce rybí omáčka

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce limetové šťávy

K servírování:

basmati rýže

koriandr

Postup

  • Kuřecí maso nakrájejte na nudličky.
  • V míse smíchejte sojovou a rybí omáčku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, cukr a přidejte nakrájené maso. Vše dobře promíchejte a nechte maso marinovat alespoň 60 minut v lednici.
  • Mezitím smíchejte všechny potřebné ingredience na arašídovou omáčku.
  • Namarinované maso napíchejte na předem připravené špejle.
  • Pánev/gril dobře rozehřejte, přidejte lžíci oleje a kuřecí satay zprudka opečte.
  • Podávejte s uvařenou basmati rýží a arašídovou omáčkou. 

Tip: Pokud budete chtít kuřecí satay odlehčit, můžete k němu podávat lehký okurkový salát. Salátovou okurku nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte lžíci rybí omáčky, lžíci třtinového cukru, lžíci limetové šťávy a dobře promíchejte. Nakrájenou okurku naložte do omáčky, přidejte nakrájený koriandr a dobře promíchejte.

KUŘECÍ SATAY S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU

Okurkový salát je skvělým doplňkem k pikantním kuřecím satay. Čerstvé a křupavé plátky okurek spolu s výraznou rybí omáčkou a limetovou šťávou tvoří dokonalý kontrast k nasládlé a pikantní marinádě kuřecího masa. Čerstvý koriandr dodá salátu jeho charakteristickou vůni a chuť.

Kuřecí Satay můžete připravit jak doma na pánvi, tak i venku při grilování. Specifická vůně grilování přidá jídlu další rozměr a vy si tento recept užijete o to víc. S okurkovým salátem je navíc nejen vynikajícím pokrmem pro letní grilování, ale také skvělou inspirací pro všechny milovníky exotické kuchyně. Kombinace intenzivních a kontrastních chutí vám umožní prožít nezapomenutelnou chuťovou cestu.

Dobrou chuť

Jirka a Marika