Postup
- Kuře naporcujte na menší díly a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
- V hrnci rozehřejte olej a maso ze všech stran orestujte dozlatova a pak ho vyjměte. Do hrnce vložte nakrájenou cibuli a restujte dokud cibule nezrůžoví. Přidejte kmín a mletou papriku, restujte jen asi půl minuty. Maso vraťte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou, stáhněte plamen a kuře duste doměkka. Bude to trvat asi hodinu.
- Maso vyjměte z hrnce. V misce pomocí metličky rozmíchejte hladkou mouku a cca 100 ml vody. Za stálého míchání vlijte do omáčky a na mírném plameni nechte provařit alespoň 15 minut.
- Omáčku přeceďte přes jemné sítko a vmíchejte smetanu. Dochuťte solí.
- Teď jsou dvě možnosti, jak servírovat maso. Buď ho oberte od kostí a dejte prohřát do omáčky nebo ho opečte na pánvi.
- Servírujte s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.