Koláč s kokosovým krémem a ovocem ( vegan + bez lepku ) - Kitchen story

Koláč s kokosovým krémem a ovocem ( vegan + bez lepku )

Tento koláč vás překvapí svou jednoduchostí a skvělou chutí. Ovoce k dozdobení můžete měnit podle sezóny. Skvělý bude s meruňkami nebo třeba borůvkami a ostružinami. Navíc neobsahuje lepek, mléko ani vejce, takže potěší i ty z vás, kteří trpí nějakou alergií nebo intolerancí.

 

Ingredience

 

Čas přípravy: 20 minut

Pečení: 25 minut

Chlazení: alespoň 1 hodinu, ideálně přes moc

 

Korpus:

 

200 g kešu ořechů

100 g mandlí

50 g ovesných vloček bez lepku

20 g strouhaného kokosu

5 lžic studené vody

2 lžíce javorového sirupu

olej na vymazání formy

 

Krém:

300 g kokosové smetany

200 g zakysané kokosové smetany

2 lžíce medu

1 lžíce citronové šťávy

 

K dozdobení:

jahody

maliny

máta

drcené pistácie

Postup

 

 

 

  • Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte olejem.
  • Do stolního mixéru vložte kešu ořechy, mandle, ovesné vločky a kokos. Mixujte dokud vše nebude jemně rozemleté a pak přidejte vodu a javorový sirup. Znovu mixujte dokud se vše nespojí.
  • Těsto pomocí prstů upěchujte do formy a dejte péct na 25 minut. Nechte vychladnout.
  • Mezitím smíchejte všechny ingredience na krém a naplňte jím korpus. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale ideálně přes noc.
  • Před podáváním ozdobte ovocem, mátou a drcenými pistáciemi nebo jinými ořechy.

 

Tento koláč je skvělým dezertem na rodinné oslavy nebo setkání s kamarády. Jeho velká výhoda je, že jej můžete připravit den předem a před samotným podáváním ho jen ozdobit ovocem a oříšky.

 

Marika