Tento koláč vás překvapí svou jednoduchostí a skvělou chutí. Ovoce k dozdobení můžete měnit podle sezóny. Skvělý bude s meruňkami nebo třeba borůvkami a ostružinami. Navíc neobsahuje lepek, mléko ani vejce, takže potěší i ty z vás, kteří trpí nějakou alergií nebo intolerancí.
Ingredience
Čas přípravy: 20 minut
Pečení: 25 minut
Chlazení: alespoň 1 hodinu, ideálně přes moc
Korpus:
200 g kešu ořechů
100 g mandlí
50 g ovesných vloček bez lepku
20 g strouhaného kokosu
5 lžic studené vody
2 lžíce javorového sirupu
olej na vymazání formy
Krém:
300 g kokosové smetany
200 g zakysané kokosové smetany
2 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
K dozdobení:
jahody
maliny
máta
drcené pistácie
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte olejem.
- Do stolního mixéru vložte kešu ořechy, mandle, ovesné vločky a kokos. Mixujte dokud vše nebude jemně rozemleté a pak přidejte vodu a javorový sirup. Znovu mixujte dokud se vše nespojí.
- Těsto pomocí prstů upěchujte do formy a dejte péct na 25 minut. Nechte vychladnout.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience na krém a naplňte jím korpus. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale ideálně přes noc.
- Před podáváním ozdobte ovocem, mátou a drcenými pistáciemi nebo jinými ořechy.
Tento koláč je skvělým dezertem na rodinné oslavy nebo setkání s kamarády. Jeho velká výhoda je, že jej můžete připravit den předem a před samotným podáváním ho jen ozdobit ovocem a oříšky.
Marika