Kokosky - Kitchen story

Kokosky

Vánoce jsou za dveřmi a všudy přítomný shon se na nás valí ze všech stran. Vůbec se tím netrapte a hlavně neblázněte, přece jen je potřeba si to užít především v klidu a pohodě. Pokud vám chybí nějaké napečené cukroví, mrkněte na náš recept na kokosky, které budete mít za chvíli hotové. Ale hlavně si je bude každý vychvalovat. Tyhle krásně nadýchané kousky vás ohromí!

 

Ingredience

  • Množství: 2 plechy
  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 15 minut

 

  • 2 bílky
  • 120 g cukru moučka
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 30 g mandlových plátků

Postup

– Troubu rozehřejte na 140 °C. V žáruvzdorné míse vyšlehejte sníh z bílků. Mísu pak položte do vodní lázně a pokračujte ve šlehání. Postupně do sněhu zapracujte moučkový cukr. Po 3 minutách šlehání odstavte a nechte vychladnout.

 

– Do sněhu opatrně vmíchejte strouhaný kokos a mandlové plátky.

 

– Plech vyložte pečicím papírem a lžičkou nanášejte malé hromádky. Pečte je 15 minut. Hotové kokosky nechte vychladnout na plechu.

U nás se Vánoce slaví v jednom velkém rodinném kruhu a každý má svou funkci, abychom si ty přípravy na Vánoce co nejvíce ulehčili. Proto toho u nás doma s Jirkou moc nepečeme, ale přeci jen něco málo musí proběhnout, abychom si byt krásně provoněli a naladili se tak na Vánoce. 

 

Kombinace kokosu a mandlí je opravdu jednoduchá, ale v tom je ta krása. Hotovo máte během chvíle a můžete si pochutnávat co hrdlo ráčí :)  

 

Přejeme krásné a hlavně pohodové svátky!