Karamelový krém - Kitchen story

Karamelový krém

Máme rádi sladké asi jako většina národa. Marika se sice snaží cukry omezit, ale mě to prostě nedá a vždycky po nějaké sladké tečce zatoužím. Ale tím, že nemůžu laktózu, se mi okruh klasických sladkých dezertů dost zužuje. Marika teď přišla s receptem na karamelový krém, kterým se dají nahradit klasické krémy do dezertů nebo třeba do vánočního cukroví a věřím, že se to může hodit i vám 🙂

 

Ingredience

 

Množství: cca 500 ml

Příprava: 40 – 45 minut

 

800 ml hustého kokosového mléka

230 ml javorového sirupu

špetka soli

Postup

 

  • Do připraveného rendlíku nalijte kokosové mléko a javorový sirup. Přidejte špetku soli.
  • Pomalu přiveďte k varu.
  • Stáhněte plamen a za stálého míchání redukujte.
  • Jakmile získáte krémovou konzistenci, která se potáhne po lžičce, stáhněte z plamene.
  • Přendejte do čisté sklenice s uzávěrem a uchovávejte v lednici.

 

Nejlepší kokosové mléko, které můžete použít a které jsme si vybrali my, je to v plechovce. Máme už něco odzkoušeno, tak jdeme vždy na jistotu a vybíráme si takové, které má velkou hustotu. Výsledný karamelový krém potom vážně stojí za to 🙂

 

Dejte si taky pozor, aby sklenička do které budete krém dávat byla opravdu čistá. V lednici vám potom krém vydrží skoro týden a tak se nemusíte bát, že ho musíte spotřebovat hned celý. Musíme ale říct, že i kdyby vám nějaký zůstal, moc dlouho se u vás v lednici neohřeje. Pár večerních návštěv lednice a po karamelovém krému jako by se zem slehla.

 

Jaké sladké si s tímhle karamelovým krémem umíte představit vy?

 

Jirka a Marika