Musíme se přiznat, že těstoviny jsou u nás dost oblíbené a připravujeme je několikrát do týdne. Proto jsme moc rádi za spolupráci s Panzani a za možnost představit vám jejich novou řadu prémiových těstovin ze semolinové mouky a čerstvých vajec. Pokud se vám tento recept líbí a chtěli byste ho vyzkoušet, máte možnost si zdarma objednat vzorek těstovin. Stačí když TADYzadáte svoji adresu a kód “kitchenstoryCHEF”.
Ingredience
Příprava: 30 minut
Porce: 2
200 g Panzani Collerette Selezione di Chef
50 g slaniny
1 šalotka
2 stroužky česneku
100 g hrášku
2 hrsti čerstvého špenátu
200 ml 30% smetany
40 g strouhaného parmazánu
šťáva z citrónu
3 snítky čerstvého oregána
sůl, pepř
1 lžíce slunečnicového oleje
Postup
Těstoviny uvařte dle návodu výrobce.
Na hlubší pánvi rozpalte lžíci slunečnicového oleje.
Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte do zlatova.
Cibuli i česnek zbavte slupky a nakrájejte na drobno. Nejdříve orestujte cibuli a poté na chvíli přidejte česnek.
Přidejte hrášek a čerstvý špenát a chvíli zarestujte.
Zalijte smetanou, přidejte parmazán a zahřejte.
Ochuťte solí, pepřem a pár kapkami šťávy z citrónu.
Stáhněte z plamene. Oregano zbavte tvrdého stonku a přidejte lístky do směsi.
Uvařené těstoviny sceďte a přidejte do pánve. Vše dobře promíchejte, aby se omáčka dostala ke každému kousku.
Podávejte spolu se strouhaným parmazánem.
Sice už je pár týdnů oficiálně jaro, ale zatím si teplé dny nechává asi na později. Pár hezkých jarních dní už sice bylo, ale zatím mají převahu ty upršené. A jak jinak si zkrátit to čekání, než si to jaro udělat alespoň v kuchyni 🙂 U nás na stole tak přistála nejen krásna kytice jarních květin, ale i tohle jarní jídlo. Těstoviny s hráškem a špenátem prozáří váš stůl a uspokojí žaludky.