Jarní těstoviny s hráškem a špenátem - Kitchen story

Jarní těstoviny s hráškem a špenátem

Musíme se přiznat, že těstoviny jsou u nás dost oblíbené a připravujeme je několikrát do týdne. Proto jsme moc rádi za spolupráci s Panzani a za možnost představit vám jejich novou řadu prémiových těstovin ze semolinové mouky a čerstvých vajec. Pokud se vám tento recept líbí a chtěli byste ho vyzkoušet, máte možnost si zdarma objednat vzorek těstovin. Stačí když TADY zadáte svoji adresu a kód “kitchenstoryCHEF”.

 

Ingredience

Příprava: 30 minut

Porce: 2

200 g Panzani Collerette Selezione di Chef

50 g slaniny

1 šalotka

2 stroužky česneku

100 g hrášku

2 hrsti čerstvého špenátu

200 ml 30% smetany

40 g strouhaného parmazánu

šťáva z citrónu

3 snítky čerstvého oregána

sůl, pepř

1 lžíce slunečnicového oleje

Postup

  • Těstoviny uvařte dle návodu výrobce.
  • Na hlubší pánvi rozpalte lžíci slunečnicového oleje.
  • Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte do zlatova.
  • Cibuli i česnek zbavte slupky a nakrájejte na drobno. Nejdříve orestujte cibuli a poté na chvíli přidejte česnek.
  • Přidejte hrášek a čerstvý špenát a chvíli zarestujte.
  • Zalijte smetanou, přidejte parmazán a zahřejte.
  • Ochuťte solí, pepřem a pár kapkami šťávy z citrónu.
  • Stáhněte z plamene. Oregano zbavte tvrdého stonku a přidejte lístky do směsi.
  • Uvařené těstoviny sceďte a přidejte do pánve. Vše dobře promíchejte, aby se omáčka dostala ke každému kousku.
  • Podávejte spolu se strouhaným parmazánem.

Jarní těstoviny s hráškem a špenátem

Sice už je pár týdnů oficiálně jaro, ale zatím si teplé dny nechává asi na později. Pár hezkých jarních dní už sice bylo, ale zatím mají převahu ty upršené. A jak jinak si zkrátit to čekání, než si to jaro udělat alespoň v kuchyni 🙂 U nás na stole tak přistála nejen krásna kytice jarních květin, ale i tohle jarní jídlo. Těstoviny s hráškem a špenátem prozáří váš stůl a uspokojí žaludky.

Marika a Jirka