Rádi k nám domů zveme známé a kamarády, protože se rádi obklopujeme dobrou společností. Spousta z vás se nás pak ptá, co jsme připravovali a jak, aby věděli jak si mají poradit s (ne)čekanou návštěvu oni sami. Rozhodli jsme se, že vám dáme pár tipů, aby jste věděli pro co sáhnout do ledničky, když jde do tuhého :)
Závitky z bílé ředkve a zeleného hrášku:
bílá ředkev
250g zeleného hrášku
1/2 hrsti čerstvé máty
1/2 hrsti čerstvé bazalky
šťáva z poloviny citrónu
2 lžíce černého sezamu
sůl, pepř
Aby jste váš večer trošku ozvláštnili něčím nečekaným, zkuste připravit čerstvé závitky z bílé ředkve a jarního hrášku. Vypadají naprosto skvěle a chutnají ještě lépe. Návštěvu tím úplně ohromíte. My jsme je připravovali už několikrát a měly opravdu úspěch.
Čerstvý hrášek rozmixuj v blendru tak, aby v něm zůstaly i větší kousky. Pokud nemáte hrášek úplně čerstvý a je už trošku tvrdší, nejdříve ho spařte na 2 minuty ve vroucí vodě. Na dochucení použij sůl, pepř, čerstvé bylinky a citrónovou šťávu. Je potřeba ho dobře dochutit, na tom si dej opravdu záležet. Ředkev je třeba nakrájet na dlouhé, ale přitom velmi tenké plátky. Jinak by se ti to velmi špatně rolovalo. Plátky si rozprostři a po celé délce je namaž hráškovou směsí. Pak už jen zbývá dobře ho zabalit, zafixovat párátkem a posypat černým sezamem.
Tohle malé pohoštění pro přátele nám přišlo vážně vhod, protože právě probíhá soutěž Aperitivo moment v rámci Foodblog roku. A tak jako obvykle i pro naše hosty jsme připravili Aperol Spritz, který už k nám neodmyslitelně patří. Potřebujete na něj jen pár věcí:
3 díly prosecca
2 díly Aperolu
1 díl sody
kostky ledu
plátek pomeranče
Důležitou roli hraje dostatek ledu. Spousta lidí tuhle část podceňuje a přitom je to jedna z těch nejdůležitějších věcí. Ledu musí být opravdu plná sklenička, aby led chladil a né se rozpouštěl. Přidej 3 díly prosecca, 2 díly Aperolu a nakonec sodu, která drink krásně odlehčí. Můžete si představit ideálnější aperitiv na začátek večera? :)