Není nad to si dát k jídlu něco odlehčeného. Vlastně jsme si na to už tak navykli, že tenhle typ lehčích jídel, například na večeři nebo někdy i oběd, dost vyhovuje. Člověka to úplně neodrovná a může dále fungovat, aniž by měl potřebu si jít po jídle hned lehnout. A když něco zbyde, hned s tím do krabičky do práce nebo na cesty. Jednoduché a rychlé jídlo, které vás dostatečně uspokojí.
Ingredience
Porce: 4
Čas přípravy: 20 minut
300 g hráškového kuskusu ( Martino )
300 g sýru Halloumi
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
1 malá cuketa
100 g mraženého hrášku
100 g cherry rajčat
1 hrst hladkolisté petržele
citronová šťáva
olivový olej
sůl, pepř
Postup
- Kuskus připravte podle návodu na obale.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Pánev rozpalte na mírném plameni a přidejte dvě lžíce olivového oleje. Nejdříve přidejte cibuli a restujte dosklovata. Pak přidejte česnek a po chvíli i na kousky nakrájenou cuketu, hrášek a na půlky překrojené rajčata. Vše osolte, opepřete a zeleninu restujte dokud lehce nezměkne.
- Na další pánvi orestujte dozlatova na plátky nakrájený sýr Halloumi.
- Orestovanou zeleninu smíchejte s uvařeným kuskusem, nahrubo nasekanou petrželovou natí a dochuťte citronovou šťávou.
- Kuskus se zeleninou servírujte s opečeným sýrem Halloumi.
Když jsme dříve narazili na kuskus například v restauraci, vyhnuli jsme se mu obloukem. Většinou to bylo dost “zdravotní”, málo dochucené nebo nápadité. A když ho Marika jednou doma připravila, řekla si jasně, že takhle tedy ne. Základem je použít dostatek surovin, abyste kuskus dobře dochutili. A pokud najdete na zahrádce vlastní zeleninu, jako cuketu, rajčata a velkou směsici bylinek, rozhodně po nich sáhněte. Kvalitní olivový olej nebo třeba šťáva z citrónu udělají taky spousty práce. Prostě si to udělejte dobrý tak jako my 🙂
Dobrou chuť
Jirka a Marika