HRÁŠKOVÝ KUSKUS S RESTOVANOU ZELENINOU A SÝREM HALLOUMI - Kitchen story

HRÁŠKOVÝ KUSKUS S RESTOVANOU ZELENINOU A SÝREM HALLOUMI

Není nad to si dát k jídlu něco odlehčeného. Vlastně jsme si na to už tak navykli, že tenhle typ lehčích jídel, například na večeři nebo někdy i oběd, dost vyhovuje. Člověka to úplně neodrovná a může dále fungovat, aniž by měl potřebu si jít po jídle hned lehnout. A když něco zbyde, hned s tím do krabičky do práce nebo na cesty. Jednoduché a rychlé jídlo, které vás dostatečně uspokojí.

 

HRÁŠKOVÝ KUSKUS S RESTOVANOU ZELENINOU A SÝREM HALLOUMI

Ingredience

 

Porce: 4

Čas přípravy: 20 minut

 

300 g hráškového kuskusu  ( Martino )

300 g sýru Halloumi

1 menší cibule

2-3 stroužky česneku

1 malá cuketa

100 g mraženého hrášku

100 g cherry rajčat

1 hrst hladkolisté petržele

citronová šťáva

olivový olej

sůl, pepř

Postup

 

 

 

 

  • Kuskus připravte podle návodu na obale.
  • Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  • Pánev rozpalte na mírném plameni a přidejte dvě lžíce olivového oleje. Nejdříve přidejte cibuli a restujte dosklovata. Pak přidejte česnek a po chvíli i na kousky nakrájenou cuketu, hrášek a na půlky překrojené rajčata. Vše osolte, opepřete a zeleninu restujte dokud lehce nezměkne.
  • Na další pánvi orestujte dozlatova na plátky nakrájený sýr Halloumi.
  • Orestovanou zeleninu smíchejte s uvařeným kuskusem, nahrubo nasekanou petrželovou natí a dochuťte citronovou šťávou.
  • Kuskus se zeleninou servírujte s opečeným sýrem Halloumi.

 

HRÁŠKOVÝ KUSKUS S RESTOVANOU ZELENINOU A SÝREM HALLOUMI

 

Když jsme dříve narazili na kuskus například v restauraci, vyhnuli jsme se mu obloukem. Většinou to bylo dost “zdravotní”, málo dochucené nebo nápadité. A když ho Marika jednou doma připravila, řekla si jasně, že takhle tedy ne. Základem je použít dostatek surovin, abyste kuskus dobře dochutili. A pokud najdete na zahrádce vlastní zeleninu, jako cuketu, rajčata a velkou směsici bylinek, rozhodně po nich sáhněte. Kvalitní olivový olej nebo třeba šťáva z citrónu udělají taky spousty práce. Prostě si to udělejte dobrý tak jako my 🙂

 

Dobrou chuť

Jirka a Marika