Jakožto food blogerů se nás poměrně dost našich přátel ptá, kam bychom jim doporučili zajít si na romantickou večeři, business oběd nebo jen klasický víkendový brunch s přáteli nebo rodinou. Popravdě s Marikou se né vždy úplně shodneme na určitém podniku. Většinou máme každý svého vlastního favorita, který přeci MUSÍ být o něco lepší než návrh druhé strany. V minulém týdnu se ovšem stalo něco nečekaného ..... našli jsme shodu v názoru. Po ochutnání nového menu v restauraci AvantGarde, jsme nemohli jinak. Šéfkuchař Honza Kvasnička vaří se svým týmem teprve pár týdnů a hned se vytasil s tak skvělým menu. Nemůžeme se tedy dočkat, s čím nás překvapí příště :)
Musíme říct, že šéfkuchař Honza Kvasnička na nás udělal opravdu dojem. Nejen svým kuchařským uměním, které je vidět hned na první ochutnání, ale především jeho skromnou a milou povahou.
Ale abychom se také věnovali jídlu, tady jsou fotky jídel, které jsme ochutnali.
Tygří kreveta s pyré a prachem z červené řepy
Nishiki tartar, uzený losos, avokádo, kaviár a řeřicha
Hovězí sashimi Wagyu, lanýžový krém, ořechy
Polévka "fruits de mer" neboli plody moře
Jehněčí brzlík v bylinkové strouhance a cibulové pyré
Mořský vlk a šafránové velute
Hovězí loupaná plec Wagyu, bramborový popcorn, estragon glazé
Mango, citónový konfit, kokos meringue, mascarpone
Kdybychom to měli shrnout a najít jen jednoho favorita v menu, měli bychom s tím opravdu problém. Tak jednoduché to opravdu není. Předkrmy nás krásně naladily na další chody a po každém jídle jsme se nemohli dočkat, co bude následovat. Nishiki tartar byl vážně skvělý a když nám k tomu Honza řekl, že je to v podstatě takové rozložené sushi, parádně nás k tomu i pobavil. Jako masožravci jsme nemohli odolat ani hovězímu sashimi Wagyu a jehněčímu brzlíku, to bychom si zvykli jíst častěji. Pokud se do AvantGarde restaurant chystáte, tohle si opravdu dejte, je to vynikající jídlo! U hlavních chodů se nám líbila rozmanitost jídel, kdy si opravdu každý přijde na své. Dámy rozhodně nepohrdnou skvěle udělanou rybou a pánové můžou sáhnout po pěkném kousku masa.
Už teď se těšíme, že si sem o víkendu zajdeme na sobotní brunch a vyzkoušíme tak další z mnoha tváří téhle restaurace. Uvidíme, s čím nás překvapí tentokrát.