GNOCCHI S HOUBAMI A BYLINKAMI - Kitchen story

GNOCCHI S HOUBAMI A BYLINKAMI

Jsme národ houbařů a když máme tu možnost vyrazit do lesa, s radostí to uděláme. I my nejsme výjimkou, jen jsme si toho lesa letos moc neužili. A když jsme měli to štěstí a zbyl čas na nějaký ten houbařský výlet, moc jsme toho nenašli. A tak alespoň sáhneme po žampionech, i když houby z lesa, jsou houby z lesa. Vždy jen tiše závidíme, když na sociálních sítích vidíme fotky zapálených houbařů s jejich úlovky. Takže pokud máte čerstvé kousky, určitě je v tomto receptu použijte, nebudete litovat 🙂

 

GNOCCHI S HOUBAMI A BYLINKAMI

Ingredience

Porce: 2

Čas přípravy: 15 minut

 

2 lžíce přepuštěného másla

400 g gnocchi

50 g slaniny

2 stroužky česneku

150 g hnědých žampionů

150 g hlívy

100 ml bílého suchého vína

1 hrst čerstvého špenátu

hladkolistá petržel

šalvěj

tymián

bazalka

sůl, pepř

 

K podávání:

parmazán

Postup

 

 

 

 

  • Na velké pánvi nechte rozpustit přepuštěné máslo a na mírném plameni opečte gnocchi. Není potřeba je předem vařit, jen musí mít na pánvi dostatek místa a nesmí se překrývat. Jakmile jsou opečené z jedné strany, tak je obraťte na druhou. Znovu opékejte dozlatova.
  • Na druhé pánvi opečte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte orestovat.
  • Žampiony a hlívu nakrájejte na plátky a přidejte na pánev ke slanině. Osolte a opepřete. Chvíli restujte a pak podlijte bílým vínem. Nechte odpařit všechen alkohol.
  • Nakonec přidejte hrst špenátu a nasekané bylinky. Promíchejte s opečenými gnocchi a podávejte zasypané nastrouhaným parmazánem.

 

 

GNOCCHI S HOUBAMI A BYLINKAMI

 

Pokud si troufnete udělat si sami domácí gnocchi určitě se o to pokuste. A když se vám nepovedou, berte to jako další zkušenost v kuchyni. I já jsem se o ně párkrát pokoušel a abych pravdu řekl, těch dobrých pokusů bylo o dost méně než těch nepovedených. Ale ta radost z dobře odvedené práce a povedených kousků je k nezaplacení 🙂

 

Dobrou chuť

Jirka a Marika