U nás to máme pěkně rozdělené, Marika moc maso nejí a já si ho zas na druhou stranu moc rád dám. I když už to není tak často jako dříve, tak kvalitním kouskem masa opravdu nepohrdnu. Vždy si k tomu uděláme několik druhů příloh, abychom uspokojili své namlsané chuťové pohárky. Znáte to, není nad to, když při obědě můžete ochutnat hned několik věcí najednou 🙂 A pokud se jedná o salát, naší oblíbenou surovinou do salátů je právě fenykl. Člověk s ním může kouzlit a upravit ho na tisíce různých způsobů. Tak tedy dnes v hlavní roli fenykl.
Ingredience
Porce: 2-4
Čas přípravy: 15 minut
2 bulvy fenyklu
1 menší červená cibule
2 lžíce pistácií
3 snítky kopru
Na zálivku:
60 ml olovového oleje
šťáva z poloviny citrónu
1 lžička medu
sůl, pepř
Postup
- Fenykl ideálně pomocí struhadla nastrouhejte na velmi tenké plátky. Cibuli oloupejte a také nakrájejte na tenké plátky a vše vložte do mísy
- Pistácie a snítky kopru nasekejte nahrubo a přidejte k fenyklu a cibuli.
- Smíchejte všechny ingredience potřebné pro vytvoření zálivky a přelijte přes salát a dobře promíchejte. Ihned podávejte.
Řekněte sami, že byste na svém stole nechtěli mít tuhle krásnou porci salátu. My při přípravě nepoužíváme klasický nůž na krájení, ale mandolínu. Člověk si tam může nastavit opravdu tenký řez a tak je možné zeleninu, v našem případě fenykl nakrájet opravdu na tenké plátky. To bylo za nás jedno z nejlepších rozhodnutí co si do kuchyně pořídit, práci v kuchyni nám to opravdu dost ulehčuje. A pak taková příprava salátů je jen chvilkovou záležitostí 🙂 A fenyklový salát je na světě během mrknutí oka.
Jirka a Marika