Embosované skořicové sušenky - Kitchen story

Embosované skořicové sušenky

Embosovaný váleček jsem si chtěla pořídit už dlouho. Líbí se mi, že jeho pomocí vytvoříte krásný vzor a sušenky nebude potřeba dál zdobit. Pokud by se vám líbil ten můj, můžete ho koupit. A teď už si nachystejte všechny potřebné ingredience a pustíme se do přípravy těsta, to totiž bude potřeba nechat přes noc uležet v lednici.

 

Ingredience

 

Množství: 2 plechy

Čas přípravy: 15 minut + chladnutí přes noc

Pečení: 8 minut

 

400 g hladké špaldové mouky + na pomoučnění válu

180 g moučkového cukru

230 g studeného másla

1 vejce

1 lžíce mleté skořice

špetka soli

Postup

 

  • Mouku, moučkový cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte vejce a na menší kostky nakrájené studené máslo.
  • Vypracujte kompaktní těsto a zabalte ho do potravinové fólie. Přes noc nechte odležet v lednici.
  • Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  • Z těsta vyválejte plát asi 1 cm vysoký. Pokud máte embosovaný váleček, tak je teď čas ho použít. Vtlačte vzor do vyváleného těsta a vykrájejte pomocí formiček požadované tvary. Takto připravené těsto doporučuji před pečením dát ještě na 20 minut chladnout do lednice. Vzor pak bude během pečení lépe držet.
  • Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 8 minut.
  • Sušenky nechte vychladnout na mřížce.