Když jde o sladké, tak málokdy mu dokážu odolat. Jednu dobu jsem musela mít doma vždycky nějaký ten kousek sladkého. Ale postupem času jsme to u nás dost zredukovali a moc sladkého teď tady nenajdete. Přešla jsem na hořkou čokoládu, které mi stačí vždycky malinký kousíček a jsem zas spokojená Teď jsem si třeba koupila čokoládu se solí a ta je opravdu božská. Nedávno mi Jirka udělal zase ty svoje skvělé palačinky a já dostala chuť na nějakou sladkou tečku k nim. A tak jsem si udělala trošku oříškovo-čokoládového krému, který je až hříšně dobrý

– Troubu rozehřeje na 200°C a dejte do ní péct oříšky na plechu, asi na 10 minut. Barva by měla být nazlátlá, tím se zvýrazní jejich chuť.Pokud se některý připeče, tak ho raději odstraňte, mohl by mít nahořklou chuť.
– Pro opravdu jemný krém je potřeba mít kvalitní mixér, který vám vše dokonale rozmixuje. Dejte do něj všechny ingredience najednou a rozmixujte.
– Pokud oříškový krém stihnete spotřebovat během 1-3 dní, tak použijte kokosovou smetanu. Jestli ho ale máte v plánu uchovávat delší dobu ( 1-2 týdny ) použijte kokosový olej.
– Mixér nechte běžet dobrých pár minut, aby vznikl hladký krém.
– V průběhu mixování určitě vyzkoušejte, jestli krém nebudete chtít více sladší a popřípadě přidejte ještě trochu medu.
Když už na to přijde a já dostanu na něco takového chuť, radši se podívám po nějaké zdravější alternativě. V tomhle případě jsme si udělali vlastní čokoládový krém s lískovými oříšky. Jasně, můžete si ho koupit, ale tady přesně víte, co jste si do toho dali. A hlavně víte, že je to všechno dobré
Co si na palačinky dáváte vy? Marmeládu nebo čokoládu?