CUKETOVÉ ROLKY PLNĚNÉ MLETÝM KRŮTÍM MASEM - Kitchen story

CUKETOVÉ ROLKY PLNĚNÉ MLETÝM KRŮTÍM MASEM

V kuchyni jsme jako doma, ale i nám občas dojde inspirace a pak dlouho a dlouho přemýšlíme, co bychom si mohli připravit k jídlu. Díky spolupráci s Košík.cz se nám ale daří posouvat se a kreativně se do vymýšlení receptů ponořit. Tentokrát jsme dostali zadání na farmářské mleté krůtí maso a bylo vážně skvělé. Věřím, že si na dnešním receptu pochutnáte stejně jako my!

CUKETOVÉ ROLKY PLNĚNÉ MLETÝM KRŮTÍM MASEM

Ingredience

Porce: 4-6

Čas přípravy: 30 minut

Pečení: 35-40 minut

 

Rolky:

2 středně velké cukety

700 g mletého krůtího masa

1 vejce

2 stroužky česneku

1 hrst čerstvé bazalky

4 lžíce strouhanky

50 g slaniny

150g mozzarelly

sůl, pepř

 

Omáčka:

1 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce protlaku

400 g krájených rajčat

1 hrst čerstvé bazalky

sůl, pepř, cukr

50 g parmazánu

1 lžíce olivového oleje

Postup

 

 

 

 

 

  • Cukety pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu pak otřete kuchyňskou utěrkou.
  • Troubu předehřejte na 190°C.
  • Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nahrubo nasekanou bazalku, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu a mozzarellu. Ochuťe solí, pepřem a dobře promíchejte. 
  • Z masa vytvořte malý váleček a ten opatrně zabalte do plátku cukety. Takto vytvořené rolky skládejte do zapékací mísy.
  • Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Pánev s olejem rozehřejte a orestujte do sklovata cibuli a přidejte česnek. Ještě chvíli restujte a pak vmíchejte protlak, krájená rajčata a nasekanou bazalkou. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, odstavte z plotny.
  • Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy k rolkám a zasypte nastrouhaným parmazánem.
  • Vložte do rozpálené trouby a pečte dozlatova 35-40 minut.

 

Tip: Servírujte s těstovinami nebo třeba opečenou bagetou.

CUKETOVÉ ROLKY PLNĚNÉ MLETÝM KRŮTÍM MASEM

 

Člověk je zaběhlý ve svých kolejích a nakupuje většinou to, na co už je sám zvyklý. Alespoň my to tak máme a věřím, že nebudeme jediní. Naštěstí díky blogu se nám otevírá spousta možností, ať už při vyhledávání nových receptů nebo samotných surovin. A tak jsme vždy moc příjemně překvapení, když se nám do ruky dostane něco nového a hodně zajímavého. Navíc když se jedná o kvalitní maso, jako tomu bylo v dnešním případě, nemůžeme být spokojenější. 

 

A jak to máte vy ?

 

Jirka a Marika