Čočkový salát s pečenou zeleninou a klíčky - Kitchen story

Náš tip:

Dřevěné prkénko

Koupit zde

Čočkový salát s pečenou zeleninou a klíčky

Tak už je to tady…….. vzduch se ochladil, dny se zkrátili a podzim je za dveřmi. Ještě než vám sem začneme dávat recepty na polévky a jídla, které zahřejí tu pro vás máme salát z podzimních surovin. Zkuste si připravit čočkový salát s pečenou zeleninou a klíčky.

 

 

Ingredience

 

Porce: 2
Čas přípravy: 35 minut

 

2 malé červené řepy
1 svazek ředkviček
400 g uvařené čočky
1 vanička Microgreens Ředkev China Rose
1 vanička Microgreens Ředkev Red Coral
1 vanička Microgreens Hrách Setý
60 g sýru feta
olivový olej
sůl, pepř

 

Zálivka:
60 ml olivového oleje
1 lžička medu
1-2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

Postup

 

  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Řepu a ředkvičky očistěte, nakrájejte na menší kousky. Vložte do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut, zelenina by měla být na skus.
  • V menší misce smíchejte všechny ingredience potřebné na zálivku.
  • V míse smíchejte uvařenou čočku s klíčky a upečenou zeleninou. Salát ochuťte zálivkou a rozdělte na dvě porce. Nakonec zasypte rozdrobeným sýrem feta.

Klíčky jsme se několikrát pokoušeli vypěstovat doma, ale přiznám se, že se to úplně nepovedlo. Moc nás proto potěšilo, když je kosik.cz zařadil do nabídky. Určitě k nim koukněte, nebudete vědět, které si vybrat dřív.

 

 

Klíčky mají pro naše tělo spoustu blahodárných účinků a posilují imunitu. Ukrývají v sobě vysoký obsah vitamínů, minerálů, antioxidantů i proteinů. Zkuste je zařadit do jídelníčku pravidelně a posypte si jimi třeba chleba.

 

Marika a Jirka