Chléb s pestem z medvědího česneku a ovčím sýrem - Kitchen story

Chléb s pestem z medvědího česneku a ovčím sýrem

Hodně z vás v tyto dny peče doma různé pečivo a my si pro vás připravili recept na chléb s pestem z medvědího česneku a ovčím sýrem. Tato kombinace se nám opravdu osvědčila. Pokud, ale doma nemáte ovčí sýr klidně ho nahraďte kravským.

 

Ingredience

 

Množství: 1 chléb

Čas přípravy: 30 minut + 60 minut kynutí

Pečení: 40- 45 minut

 

400 g hladké mouky

25 g droždí

200 ml vlažné vody

1/2 lžičky cukru

50 ml slunečnicového oleje

1 lžička soli

 

K dokončení:

4 lžíce pesta z medvědího česneku

150 g ovčího sýra

 

Všechny suroviny na tento recept jsme nakoupili na Kosik.cz

 

 

Postup

 

  • Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
  • Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
  • Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
  • Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
  • Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
  • Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40-45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.

 

Recept na přípravu pesta z medvědího česneku najdete TADY. Pokud zrovna nemáte medvědí česnek po ruce nebo není jeho sezóna, můžete ho nahradit třeba pestem bazalkovým nebo petrželovým.