Postup
- Do menší misky dejte 100 ml vlažné vody, 1 lžíci hladké mouky, cukr a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek.
- Do větší mísy dejte všechny ingredience potřebné na těsto a přidejte kvásek. Těsto důkladně propracujte, přikryjte čistou utěrku a nechte kynout alespoň 45 minut na teplém místě.
- Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném vále na obdelníkový plát. Pomažte pestem a zasypte sýrem nastrouhaným na jemném struhadle.
- Delší stranu stočte do rolády a pomocí nože rozřízněte napůl. Obě části spleťte do copu a stočte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.
- Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
- Chléb vložte do trouby a pečte dozlatova 40-45 minut. Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce.