Chilli con carne - Kitchen story

Chilli con carne

Chilli con carne patří mezi naše oblíbené recepty a myslím, že je to jeden z prvních receptů, které jsme pro vás dělali. Čas ale plyne hodně rychle, tak jsme ho museli trochu aktualizovat. Těch receptů a variací je taková spousta, že byste mohli celý týden projíždět milion různých receptů a každý bude trochu jiný. Doufáme, že ten náš si zamilujete, tak jako my a stane se stálicí ve vaší kuchyni.

 

Ingredience

 

Příprava: 60 minut

Porce: 4 – 6

 

1 mrkev

1 petržel

1 velká cibule

5 stroužků česneku

hrst stonků z koriandru

1/4 chilli papričky

500 g mletého masa

2 lžíce uzené papriky

1 lžička celého kmínu

2 lžíce protlaku

500 ml vývaru ( masový nebo zeleninový )

2 plechovky krájených rajčat

2 celé skořice

3 bobkové listy

2 snítky tymiánu

2 plechovky mix fazolí

sůl, pepř

2 lžíce slunečnicového oleje

 

K servírování

čerstvý koriandr

vařená rýže

Postup

 

 

 

 

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej.
  • Mrkev s petrželí zbavte slupky a nakájejte na půl kolečka. Dejte do hrnce a opečte do zlatova.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Přidejte do hrnce a orestujte.
  • Česnek zbavte slupky a se stonky koriandru a chilli nakrájejte na drobno. Přidejte do hrnce.
  • Přidejte mleté maso, uzenou papriku, kmín, protlak a zarestujte.
  • Zalijte vývarem, krájenými rajčaty a vším kořením. Osolte, opepřete, přiveďte k varu a stáhněte plamen na málo. Takto táhněte cca 40 – 60 minut.
  • Poté přidejte fazole a nechte prohřát.
  • Hotové chilli con carne servírujte spolu s čerstvě nasekaným koriandrem.

 

Tip: Chilli con carne podávejte s rýží a nebo jen s opečeným krajícem chleba.

Chilli con carne

 

Tohle jídlo je u nás vážně hodně oblíbené a proto ho vždycky uděláme pořádně velký hrnec. Dá se říct, že člověk do hrnce naháže všechny připravené ingredience a pak už jenom čeká. Všechny chutě a vůně se krásně propojí. V tom spočívá celé kouzlo tohoto receptu. Je to úplná exploze chutí, které se vám převalují po jazyku a na patře při každém soustu. Jednoduše chilli con carne děláme tolik, že ho pak jíme minimálně 3 dny 🙂

 

Snad vám bude chutnat stejně jako nám!

 

Jirka a Marika