BUN CHA - Kitchen story

BUN CHA

Asijskou kuchyni milujeme pro její jednoduchost, rychlost a že se vždy jedná o lehké jídlo. I vzhledem k Jirkově Crohnově chorobě jsme si na asijské jídlo zvykli poměrně rychle, protože po něm nemívá žádné problémy s trávením. A navíc ? Je to vážně všechno moc dobré 🙂 A tak proč si něco takového nepřipravit i doma.

 

BUN CHA

Ingredience

Porce: 4

Čas přípravy: 35 minut + naložení masa alespoň 1 hodinu

 

rýžové nudle bún

500g vepřového boku bez kosti

ledový salát

mrkev

salátová okurka

koriandr

perila

 

Nálev:

2 lžíce třtinového cukru

šťáva z ½ limety

2 lžíce rybí omáčky

½ cibule

2 stroužky česneku

1 cm nastrouhaného zázvoru

2 lžíce slunečnicového oleje

½ lžíce sojové omáčky

sůl, pepř

 

Omáčka:

2 lžíce cukru

2 lžíce rýžového octa

šťáva z limety

3 lžíce rybí omáčky

4 lžíce vody

2 stroužky česneku

1 malá mrkev

chilli

 

Postup

 

 

 

 

  • Nejdříve připravte nálev pro naložení masa. V míse smíchejte všechny potřebné ingredience.
  • Bůček nakrájejte na tenké plátky o velikosti sousta a naložte je do připraveného nálevu. V lednici nechte uležet alespoň hodinu.
  • Nudle uvařte podle návodu. Ledový salát nakrájejte na nudličky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a okurku nakrájejte na plátky.
  • Smíchejte všechny potřebné ingredience na omáčku a přidejte do ní česnek a mrkev nakrájejte na tenké plátky. 
  • Bůček ugrilujte nebo opečte na pánvi z obou stran do zlatova a do křupavých okrajů.
  • Maso podávejte s nudlemi, nakrájenou zeleninou, bylinkami a omáčkou.

 

BUN CHA

 

Jak jste na tom s asijskými jídly vy?

Dobrou chuť

Marika a Jirka