Bezlepkové brownies - Kitchen story

Bezlepkové brownies

Jsou čokoládové dezerty a potom jsou ČOKOLÁDOVÉ dezerty, a k těm patří právě dnešní recept na bezlepkové brownies. Nevím, kde na to Marika chodí, ale líbí se mi, že i z pár základních ingrediencí, které máte snad pořád doma, vykouzlíte úsměv na tváři celé rodině. Teda pokud to přenesete přes srdce a podělíte se 🙂 U nás se během tří dnů dělalo brownies hned dvakrát … nějak jsme se ho nemohli nabažit!

 

Ingredience

 

Příprava: 10 minut

Pečení: 20 minut

Forma: 13 cm x 36 cm

 

2 zralá avokáda

3 vejce

100 g třtinového cukru

70 g mletých vlašských ořechů

40 g kakaa

1 lžička sody

1 lžíce kukuřičného škrobu

50 g nahrubo nasekané hořké čokolády

30 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Postup

 

 

 

 

 

  • Troubu rozehřejte na 170°C, program horkovzduch a formu vyložte pečícím papírem.
  • Avokádo rozřízněte v půli, vyjměte pecku a do stolního mixéru vložte dužinu avokáda. K avokádu přidejte vejce, cukr a mixujte dokud nevznikne hladká směs.
  • V míse smíchejte všechny zbylé suroviny a přidejte avokádovou směs. Vše znovu důkladně promíchejte.
  • Vytvořené těsto vlijte do připravené formy a pečte 20 minut.
  • Brownies po upečení nechte vychladnout.

 

Brownies se vyznačuje tím, že ač to nemusí na první pohled vypadat, uprostřed je krásně vláčné a přitom na povrchu křupavé. Trochu mi to připomíná scénu z Pelíšků, kdy se hádali o připravě maminčiných noků. A nebo to byly vídeňské bramborové knedlíky? Trochu odbočka, ale aspoň vidíte, jak nám v hlavě naskakují asociace … ale aspoň se pořád točíme pořád kolem jídla 🙂 U brownie musíte chvíli trvá, než vychytáte přesný čas pečení, aby bylo uprostřed přesně takové jak ho chcete mít. Snad vám tak náš recept pomůže a trefíte to hned napoprvé.

 

Jirka a Marika