V průběhu léta se snažíme, abychom náš volný čas trávili s přáteli nebo s rodinou co nejvíce. Přece jen, práce je spousta a tak je potřeba si ve volném čase nejen odpočinout, ale také načerpat tolik důležitou pozitivní energii. Tipů na různá jídla u nás na blogu najdete spoustu a tak jsme si řekli, že vám sem dnes dáme recept na skvělý letní punč. Ten jsme si při tomto druhů akcí dost oblíbili. Člověk ho může udělat ve větším množství před začátkem akce a nemusí se v průběhu starat o doplňování. Najděte si velkou mísu, ve které budete punč podávat a těsně před začátkem vašeho večírku / oslavy / party do něj vložte větší množství ledu, aby byl punč dobře nachlazený.
Becherovka Original
Gin
Becherovka Cordial
čerstvá citrónová šťáva
brusinkový džus
perlivé růžové víno
pomeranč
skořice
jahody
máta
citrón
- Smíchejte brusinkový džus, perlivé víno, citrónovou šťávu s troškou Cordialu v míse, ve které budete punč podávat.
- Protože neuvádíme přesné míry alkoholu, vždy začněte s méně alkoholickými a nealkoholickými ingrediencemi. Ty alkoholové (Becherovka, Gin) přidávejte až na konci, aby jste měli pod kontrolou výslednou sílu punče.
- Citrón si nakrájejte na kolečka a přidejte do mísy, společně s celou skořicí, jahodami a čerstvou mátou.
- Nakonec přidejte větší množství ledu.
S ledem opravdu nešetřete!!! Pokud ho tam dáte málo, dost rychle se rozpustí a místo řádného ochlazení punče, vám ho spíše naředí. Čím více ho tam bude, tím lépe. Větší množství ledu dostatečně chladí a pomalu se rozpouští. Jak nám jednou řekl jeden skvělý barman, led je jedna z nejdůležitějších věcí dobrého drinku, tak se toho držte.
Punč jako takový jsme si my osobně dost oblíbili, právě proto, že nejen skvěle vypadá, ale i výborně chutná. Na tenhle jsme nedávno narazili na barmanském workshopu, kterého jsme měli možnost se zúčastnit. Konal se ve velmi příjemném prostoru restaurace Rest a po celou dobu akce panovala přátelská atmosféra a my jsme si to opravdu užili a tak jsme si řekli, že se s vámi podělíme o nově nabyté tipy.
Už jste si zkoušeli letní punč připravit doma? Pokud ano, jaký recept vás nikdy nezklame??