Americano - Kitchen story

Americano

Už dlouhou dobu nosím v hlavě ideu, že bych chtěl mít na našem blogu takový menší koutek jen pro drinky. Čím déle to děláme, otevírají se nám další a další možnosti a byla by opravdu škoda se o ně s tebou nepodělit! Dnes je to opravdová klasika, kterým Americano bezpochyby je.

DSC_0550

ingredience-300x176
 
1 díl Campari
1 díl Cinzano Rosso
1 díl sody
led
plátek citrónu

 

Už dříve jsme sem dávali recept na podobný drink, ve kterém se míchá Campari s Ginem, a to Negroni. Odkaz drink najdeš zde. Je to takové chlapské pití a stejně je tomu s drinkem Americano. Je to opravdu skvělé pití, které si vychutná snad každý pořádný chlap. Říká se, že když ho člověk jednou ochutná, nikdy ho už neomrzí. Svou nahořklou a plnou chutí potěší opravdu každého.

Tak jako s většinou klasických drinků i s tímto je spojený poutavý příběh. Americano poprvé namíchal barman Gaspare Campari ve svém baru Caffé Campari v Miláně. Sice se dříve jmenoval drink "Milano-Torino" a je jednoduchým vysvětlením proč. Jsou to města, ze kterých pocházejí hlavní ingredience pro toto skvělé pití. Avšak později byl přejmenován na Americano, tak jak ho známe dnes.

DSC_0548

Dost už bylo povídání, úplně mi z toho vyschlo v puse. "Rock" skleničku si naplň až po okraj kousky ledu a začni s jedním dílem Campari a jedním dílem Cinzano Rosso. Jako poslední přijde jeden díl sody a plátek pomeranče.

Snazší už to snad ani nemůže být! A protože vím, že blog sledují převážně ženy, udělejte tak radost svým drahým polovičkám a doneste mu večer skleničku. Určitě to ocení.

Na zdraví!

JIrka-podpis-300x223