Není nad to, když si můžete na vlastní zahrádce natrhat čerstvou zeleninu. Nám se toho na naši terasu moc nevejde, ale něco málo tady přeci jenom máme. Na jedné straně nám pomalu, ale jistě dorůstají první lilky, bylinkám se neskutečně daří na straně druhé a někde mezi tím máme pár keříků rajčat. Ty už jsou jedna báseň a my mohli začít sklízet, alespoň část. A tak dlouho jsme přemýšleli do jakého receptu je použít, až nám z toho vyšel snad ten nejvíc nejjednodušší recept, ve kterém budou hrát rajčata prim. A tady je!
Porce: 4 Příprava: 10 minut Pečení: 45 minut 400g cherry rajčat 400g rajčat 2 hlavičky česneku 4 snítky rozmarýnu 150g sýru feta 1 lžíce třtinového cukru olivový olej sůl, pepř K servírování: 2 lžíce bazalkového pesta– Troubu rozehřejte na 180°C.
– Připravte si plech, na kterém budete rajčata zapékat a lehce ho vymažte olivovým olejem. Všechny rajčata dobře omyjte. Ty malá i s keříkem můžete rovnou dávat na plech. Ty větší spolu s hlavičkami česneku rozpulte a přidejte na plech.
– Snítky rozmarýnu rozprostřete mezi rajčata, vše zasypejte sýrem feta a třtinovým cukrem lehce zasypejte rajčata, tím jim dodáte na sladkosti.
– Vše dobře osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
– Těsně po vytažení z trouby pokapejte vše bazalkovým pestem a můžete servírovat.
Jen řekněte sami, že v jednoduchosti není krása 🙂 Stačí pár ingrediencí a hotový zázrak je na světě a nemusíte u toho strávit ani celý den v kuchyni. Jen se pochlubte co jste naposledy z vaší nebo rodinné zahrádky zpracovali v kuchyni vy. My jsme si na tu naši zahrádku tak zvykli, že si občas říkáme, jaká by byla škoda, kdybychom ji neměli.