Občas nám přijde, že se až moc točíme a přemýšlíme o jídle, ale na druhou stranu si zas říkáme, že je to takový příjemný koníček 🙂 Jsme na dovolené a myslíme na to, kam si večer zajít na dobré jídlo. Jdeme v Praze po městě a přemýšlíme, kam si zajít třeba na skvělou zmrzlinu, dobrý kus masa a nebo třeba tapas. Jsme vždycky rádi, když se dozvíme o nově otevřených podnicích v Praze, které rozhodně stojí za návštěvu. A Sabores je právě ten typ podniku, kam si rádi zajdeme znovu, i kdyby jen na sklenku dobrého vína. Říkáte si, proč jenom víno? No protože vás při jeho popíjení vždycky přepadne chuť na něco dobrého 🙂 a tady to máte všechno hned při ruce.
Tapas jako takový máme oba dva moc rádi, všude se ale potkáváme spíše s jeho jednoduchým pojetím. To samozřejmě není vůbec špatně, pokud je to ve finále dobře udělané. Ale tady v Sabores jsme byli mile překvapení moderním pojetím tapasu, ve kterém Honza Horký kombinuje dokonalé chutě jednotlivých surovin. Pokud byste si rádi prodloužili léto, rozhodně si sem zajděte na něco dobrého. Tady máte malou ochutnávku toho, co jsme si tady dali my.
Kornout z černé quinoi s tatarákem z tuňáka a mangovým pyré
Smažený kalamár a kreveta, hráškové pyré a citrónová majonéza na bramborovém chipsu
Ančovičky z Kantábrie s avokádem, rajčatem a salsou verde
Lilek z Josper grilu s čerstvým kravským sýrem, lanýžem a borůvkami
Kalamáry z Andalusie s morcillou, fazolemi a paprikou
Ani nemůže říct, které jídlo by bylo naším hlavním favoritem. Milujeme tatarák z tuňáka, takže by byl určitě hodně vysoko v našem žebříčku, ale tady ho předběhne smažený kalamár s krevetou. A hned v závěsu je rozhodně lilek z Josper grilu s kravským mlékem a borůvkami, tenhle chod nás vážně dostal, to bylo opravdu něco pro naše mlsné jazýčky.
Už jen při psaní dnešního článku mi z toho všeho jídla tady začal zpívat žaludek 🙂 Co asi chce, že? 🙂 Budu se muset s Marikou podívat do diářů, který den máme volno, že bychom zašli zase na skok na něco dobrého.
Co vy a tapas? Máte svůj oblíbený podnik?